Moderator: Moderator
Witam mam dokładnie tak samo. U mnie uderza rura w podłogę dokładnie nad tylną belką. Słychac to kiedy ruszam ostro i koło traci przyczepnośc. Autko posiadam dopiero 6 miesięcy i możliwe że poprzedni właściciel szukał oszczędności w przeróbkach. Nie znam się aż tak wiec proszę o poradę. Myślałem żeby w tej przerwie umieścic ciasno grubą gumę ale nie wiem czy tego nie będzie topic. Pozdrawiam
-

pawlo113113 - Berbeć
Chłopaki ja przy wymianie od katalizatora wszystkiego do końcowego tłumika miałem obiemki i gumy do przytwierdzenia
jeśli chodzi o rurę i tłumik to był tak przytwierdzony że prawie się nie ruszał...
no chyba że przedostatni i ostatni tłumik który na gumach siedział... tyle ile guma pozwoliła to tyle tam sie wychylił...
a tam od katalizatora i do końca rury to jest sztywna
blacha która tam sie znajduje to się u mnie nie stykają z rurą... wszystko w tej części jest sztywne
więc może macie coś poluzowane na obiemkach albo śruby wypadły jakieś
Ps. nie doczytałem trochę... piszecie o przedostatnim tłumiku i ta blacha...
no to tak samo u mnie jest przerwa... to znaczy obejmą jest tak ściśnięte że te rury idą przez środek i mają luz... i wszystko siedzi na gumach zawieszone
jeśli chodzi o rurę i tłumik to był tak przytwierdzony że prawie się nie ruszał...
no chyba że przedostatni i ostatni tłumik który na gumach siedział... tyle ile guma pozwoliła to tyle tam sie wychylił...
a tam od katalizatora i do końca rury to jest sztywna
blacha która tam sie znajduje to się u mnie nie stykają z rurą... wszystko w tej części jest sztywne
więc może macie coś poluzowane na obiemkach albo śruby wypadły jakieś
Ps. nie doczytałem trochę... piszecie o przedostatnim tłumiku i ta blacha...
no to tak samo u mnie jest przerwa... to znaczy obejmą jest tak ściśnięte że te rury idą przez środek i mają luz... i wszystko siedzi na gumach zawieszone
- krystek.l
Jaki jest najleszy rasowy tłumik do MK3 GTI??
Witam!
Chcialbym zrobic od podstaw jakis rasowy przelot od silnika aż po sam koniec,tylko niewiem za bardzo jak to ma wygladc,czy od silnika po sama końcówe rura bez katów i innych strumienic czy jak?? chodzi mi o jakiś rasowy dzwiek,może byc głosno to niema znaczenia
Jaką koncówke polecacie?? i jk najlepoej zbudować taki wydech?? 
Chcialbym zrobic od podstaw jakis rasowy przelot od silnika aż po sam koniec,tylko niewiem za bardzo jak to ma wygladc,czy od silnika po sama końcówe rura bez katów i innych strumienic czy jak?? chodzi mi o jakiś rasowy dzwiek,może byc głosno to niema znaczenia
Jaką koncówke polecacie?? i jk najlepoej zbudować taki wydech?? 
- Nextassy
- Berbeć
Nextassy, jest tego od groma na necie, poczytaj, gotowej rady nie ma, jak chcesz głośno to usuń wszystko od kolektora bo i po co
albo rura przelot im większa tym głośniej i na koniec jakiś sportowy tłumik im większy tym głośniej, ale mija się to z celem moim zdaniem, nie pojeździsz tak długo.
Chcesz to na dłużej to z nierdzewki, kwasówki etc, chcesz na sezon dwa to zwykła rura da rade..
Chcesz to na dłużej to z nierdzewki, kwasówki etc, chcesz na sezon dwa to zwykła rura da rade..
- Lobus
- Ekspert
a coś takiego ? ja myślałem żeby coś takiego wsadzić co o tym myślicie
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-mugen ... 81684.html
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-mugen ... 81684.htmlPajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
Na prawdę, nie potrafię zrozumieć co ludzie widzą w tych mugenach..
Pasują jak pięść do oka niemieckim autom..
Ale o gustach się nie dyskutuje ponoć.
Technicznie? Będzie głośno pewnie nawet z katalizatorem..
Pasują jak pięść do oka niemieckim autom..
Ale o gustach się nie dyskutuje ponoć.
Technicznie? Będzie głośno pewnie nawet z katalizatorem..
- Lobus
- Ekspert
jak chcesz mieć fajny dźwięk to prosta i najlepsza rada wywal katalizator środkowe tłumiki i zostaw ostatni tłumik z wersji gti seryjny najlepsze rozwiązanie , ogółem ja tam wole żeby auto było słychać dolotem niż wydechem
- bastek016
- Berbeć
Czyli jak przelot to wszystko wywalić i wstawić gołe rury z jakąś spoko końcówką?? tylko ze ja przed katem mam tam sade lambda i niewiem co sie stanie jak ja wywale,a mam tez LPG w moim GTi'ku.Jaki moze byc efekt wywalenia sondy lambda?? Wczesniej golfik chodził znakomicie mruczał jak niewiem i przy spuszczeniu z gazu strzelało z rury bardzo fajny efekt a nie było aż tak bardzo głośno potem mechanik wspawał mi tłumik koncowy z jakas puszką ten oryginalny i wszystko sie uciszyło teraz słysze tylko strumienice i bzyczy jak punto 1.2 a VW nie 2.0
Niewiem co zroić by dawny dzwiek powrucił ale by cały tłumik był zrobiony z kwas ówki na lata az od silnika po sam koniec.Golfa robie typowo pod zloty i dla siebie jest jako 2gi w rodzinie,praktycznie wszystko od podstaw bedzie robione i wymieniane na nowe dlatego pytam jak co i gdzie zrobic i kupic
Golf ma byc igła... miłośc do vw ehhhh 
Niewiem co zroić by dawny dzwiek powrucił ale by cały tłumik był zrobiony z kwas ówki na lata az od silnika po sam koniec.Golfa robie typowo pod zloty i dla siebie jest jako 2gi w rodzinie,praktycznie wszystko od podstaw bedzie robione i wymieniane na nowe dlatego pytam jak co i gdzie zrobic i kupic
Golf ma byc igła... miłośc do vw ehhhh 
- Nextassy
- Berbeć
sondy się nie wywala tylko jak już wstawiasz rurkę zamaist kata to robisz dziurę w niej na sondę, dospawujesz jakąś nakrętkę i w nią wkręcasz sondę. Ech strumienica.. kolejny nabrany na reklamę. Trzeba było sobie kupić zgrzewkę browca za to i za resztę kupić kawałek rurki niż wstawiać to coś
Pierwsze słyszę żeby wgl strumienicę było słychać..
Pierwsze słyszę żeby wgl strumienicę było słychać..
- killah
killah naprawdę z końcowego tłumika sportowego nic niema,nie daje juz żadnego efektu,teraz słyszę tylko coś z przodu.Efekt jest taki jak by miał mini dziurke w tłumiku ale nic niema juz sprawdzałem... wiec co proponujecie Panowie najlepiej?? przelot i dobry konied i bedie glośno i rasowo?? 

- Nextassy
- Berbeć
zapierdziel komplet eisenmann za 4 tysie to będzie konkret
w vr6 chodzi to tak http://www.youtube.com/watch?v=xrDReKq4Fzs
w vr6 chodzi to tak http://www.youtube.com/watch?v=xrDReKq4Fzs
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe