Moderator: Moderator
Pytanko odnosnie katalizatora
Mam male pytanko odnosnie katalizatora a mianowicie czy ze starosci taki katalizator moze miec wplyw na osiaggi autka tzn poprzez to ze moze byc zapchany czy w jakis inny spaosob a zmierzam do tego czy warto jest go wymontowc i zmienic na strumiennice...

Veni Vidi Vici MKIII Forever
-

Skner80 - Czytacz
ja miałem 2.0 i przerabiałem w nim układ wydechowy. robiłem rozne kombinacje ze strumienicą.miałem mozliwosc hamowania go po kazdym innym doswiadczeniu - i najleprzym wyjsciem było aby wywalic kata i wstawic rure a strumo wstawic zamiast przed ostatniego tłumika i potem końcowy. zyskałem na tym 13 koni i moment mi poszedł z tego co pamietam o 20Nm do góry. i powiem wam ze nie było tragedji z głosnościa... było lajtowo i to wszystko podkładane zostało na rurach fi 60mm. i wcale wiecej nie palił
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ja miałem 2.0 i przerabiałem w nim układ wydechowy. robiłem rozne kombinacje ze strumienicą.miałem mozliwosc hamowania go po kazdym innym doswiadczeniu - i najleprzym wyjsciem było aby wywalic kata i wstawic rure a strumo wstawic zamiast przed ostatniego tłumika i potem końcowy. zyskałem na tym 13 koni i moment mi poszedł z tego co pamietam o 20Nm do góry. i powiem wam ze nie było tragedji z głosnościa... było lajtowo i to wszystko podkładane zostało na rurach fi 60mm.
[ Dodano: 2008-05-20, 23:19 ]
a co do - opolanin, no ba przynajmniej sie ludziska beda ogladac za mna na ulicy lepiej jezdzic burczydlem niz kleklekotem hehe ale dobry klekot potrafi Ci ładnie obiechać...
nie piszemy drukowanymi tylko małymi literkami
[ Dodano: 2008-05-20, 23:19 ]
a co do - opolanin, no ba przynajmniej sie ludziska beda ogladac za mna na ulicy lepiej jezdzic burczydlem niz kleklekotem hehe ale dobry klekot potrafi Ci ładnie obiechać...
nie piszemy drukowanymi tylko małymi literkami
Ostatnio edytowano 22 maja 2008, o 13:13 przez SotoM, łącznie edytowano 1 raz
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi