Witam
Mam taki problem, jak dochodzę do 80 km/h to zaczyna mi się telepotać kierownica. Czy to jest spowodowane przez felgi? Niedawno(kilka dni temu) zmieniałem opony i wszystkie koła były wyważane, poza tym wymieniałem ostatnio przednie amortyzatory i wszystkie gumowe łożyska. więc chyba to przez felgi?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
jeśli robiłeś coś z zawieszeniem to czy byłeś na ustawieniu kąta kół i zbieżności bo jeśli nie to już masz odpowiedź co musisz jechać ustawić bo sam tego nie ustawisz
a we własnym zakresie możesz sprawdzić czy masz prawidłowe ciśnienie powietrza w kołach, sprawdzić lub dać do wyważenie opony ale skoro niedawno było robione to pewnie też były wyważane więc one będą na 100% OK
a we własnym zakresie możesz sprawdzić czy masz prawidłowe ciśnienie powietrza w kołach, sprawdzić lub dać do wyważenie opony ale skoro niedawno było robione to pewnie też były wyważane więc one będą na 100% OK
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):jeśli robiłeś coś z zawieszeniem to czy byłeś na ustawieniu kąta kół i zbieżności bo jeśli nie to już masz odpowiedź co musisz jechać ustawić bo sam tego nie ustawisz
Zbieżność była robiona w warsztacie w którym mi amortyzatory wymieniali i te łożyska. To może to powietrze. Napompowali mi 2 atmosfery w każdym z kół, a ile powiano być?
-

ulises - Czytacz
-

marcinkoz2910 - Members
a koncowki drazkow kierowniczych? ja mam do wymiany i przy 100km/h mi tez zaczyna trzasc sie kierownica 

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
no to nura pod auto i pooglądaj go dobrze
wahacz
sworznie
koncówki drążków i same drążki
tuleje metalowo gumowe
wahacz
sworznie
koncówki drążków i same drążki
tuleje metalowo gumowe
-

marcinkoz2910 - Members
kolego ciśnionko w kołach masz opisane na klapce wlewu paliwa a po zmianie oponek nie wpadłeś w dziurę
-

SYLWEEQ79 - Members
SYLWEEQ79 napisał(a):kolego ciśnionko w kołach masz opisane na klapce wlewu paliwa a po zmianie oponek nie wpadłeś w dziurę
Wiesz przy naszym stanie dróg trudno nie wychaczyć żadnej dziury, ale raczej w nic wielkiego nie wpadłem.
-

ulises - Czytacz
bo jeśli mechece się nie przyłożyli do roboty to mogłeś zgubić ciężarek bądz licho wyważyli i to jest problem
-

SYLWEEQ79 - Members
SYLWEEQ79 napisał(a):bo jeśli mechece się nie przyłożyli do roboty to mogłeś zgubić ciężarek bądz licho wyważyli i to jest problem
A no jest, bo za sprawdzenie trzeba znów zapłacić
A jeśli felga jest trochę krzywa to po to się nabija te ciężarki żeby ją skorygować tak?-

ulises - Czytacz