Moderator: Moderator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
sprawdz czy masz proste felgi. na starych oponach nie odczułem tego teraz założyłem 4 nowe opony no i okazało się jakie to proste fele mam wkurza mnie to jak nie wiem i musze dać do prostowania. mam założone opony 195/50/r15
- Mariusz164
- Badacz tematu
ja wczoraj ten problem u mnie rozwiązałem a ile się męczyłem ja wyważałem 3 razy wkońcu okazało się że mam nie dobre szpilki do alu felg założyłem szpilki z odpowiednim stożkiem i teraz jest baja nawet nie drgnie kiera
jakby ktoś się męczył to warto sprawdzić
jakby ktoś się męczył to warto sprawdzić- Mariusz164
- Badacz tematu
Miałem taki problem na letnich kapciach okazało się że opony były przychamowane zmieniłem 4 sztuki i nie ma problemu 

-

kluz4 - Badacz tematu
Podłącze się pod temat.
Czy jazda gdy trzęście kierownicą na lewo i prawo co spowodowane jest złym stanem opon może wywołać jakieś uszkodzenia w układzie kierowniczym?
Czy jazda gdy trzęście kierownicą na lewo i prawo co spowodowane jest złym stanem opon może wywołać jakieś uszkodzenia w układzie kierowniczym?
- matipro911
- Berbeć
nie dystanse tylko pierscienie centrujace
jezeli nie masz peirscienia na 57,1 to bedzie ci rzucac kierownica pierscien ma za zadanie zlikwidowanie dziury i luzow felgi na piascie kola
jezeli nie masz peirscienia na 57,1 to bedzie ci rzucac kierownica pierscien ma za zadanie zlikwidowanie dziury i luzow felgi na piascie kola
-

strzeliniasty - Members
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... centrujace
musisz zmierzyc otwor w feldze nastepnie kupic opdpowiedni pierscien na kazde kolo (4szt takie same)
reducja z x=>57,1 (gdzie x to srednica optworu w feldze)
musisz zmierzyc otwor w feldze nastepnie kupic opdpowiedni pierscien na kazde kolo (4szt takie same)
reducja z x=>57,1 (gdzie x to srednica optworu w feldze)
-

strzeliniasty - Members
ja w tym temacie pisałem że wymieniłem szpilki i jest git niestety problem powrócił następnego dnia. wymieniłem chyba wszystko i nic zdenerwowałem się i wziąłem się za to bo musi być jakaś tego przyczyna no i jest okazało się że półośka z lewej strony była skrzywiona, wymieniłem i narazie jest ok;)
- Mariusz164
- Badacz tematu