wentylowane sa jak najbardziej normalne, klocki sa inne jak do tarcz pełnych ale to chyba nie jest problem przecież dobiorą w sklepie po katalogu, dla pewności wystarczy jak dodasz im informacje że masz tarcze wentylowane 256x 20mm. A marki to ferodo, Textar, zwykłe (nie ceramiczne) ATEdemson napisał(a):inne niż przy normalnych ?
Moderator: Moderator
- pablomed
- Members
kolego czego tu się bać. mechanicy są po to by Ci psuc samochód .. wiem z autopsji
zwalasz koło. potem 2 nakrętki na prowadnicach odkręcasz i zwalasz zacisk.
prowadnice smarujesz smarem miedzianym w miejscu gdzie klocki się na nich opierają, tloczek wciskasz do środka jakąś żabą czy czymś bo będzie teraz za dużo wystawać i nie wsadziłbyś klocków.
Nie trzeba odpowietrzać. Składasz w odwrotnej kolejnośći. Jak lubisz wydawać kasę to mogę Ci podać nr konta
prowadnice smarujesz smarem miedzianym w miejscu gdzie klocki się na nich opierają, tloczek wciskasz do środka jakąś żabą czy czymś bo będzie teraz za dużo wystawać i nie wsadziłbyś klocków.
Nie trzeba odpowietrzać. Składasz w odwrotnej kolejnośći. Jak lubisz wydawać kasę to mogę Ci podać nr konta

- killah
killah napisał(a):kolego czego tu się bać. mechanicy są po to by Ci psuc samochód .. wiem z autopsji
Nie trzeba odpowietrzać. Składasz w odwrotnej kolejnośći
hmmm Brzmi prosto. Jednak nie zostałem obdarzony zdolnościami manualnymi
.
Rozumiem że przy tylnych procedura taka sama ?
[ Dodano: 2011-07-23, 15:28 ]
A co sądzicie o klockach Breck na tył ?
-

demson - Czytacz
panowie i u mnie szykuje sie generalna wymiana calych hamulcy.
co radzicie zakupic tak do 200-300zł
silnik 1.6 ABU.
czekam na linki
co radzicie zakupic tak do 200-300zł
silnik 1.6 ABU.
czekam na linki

-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
witam jestem nowy. Mam golficza 1,9 tdi ostatni bardzo przeszkadzały mi moje hamulce z przodu. Tzn kiedy jadę trochę ostrzej po zakę tach i częściej używam hamulca to strasznie się grzeją słychać takie jakby bicie w kołach na 100% jest to spowodowane przegrzewanie się hamulców. Są to zwykłe tarcze dla tego zastanawiałem się nad wymiana ich na wentylowane. Po tym co napisaliście tutaj wyżej (sorry wiem że było to juz dawno) nie za bardzo wiem co mogę w tej sprawie zrobić. Przydało by się podsumowanie tematu. mam felgi 15" wiec wszystko powinno sie zmieścić
Jeśli jest ktoś kto zna się na tym i robił to juz czy mógłby napisać dokładnie. tzn czy jeśli kupię tarczę czy będę musiał zmienić zaciski? jakie tarcze są odpowiednie jakich użyć klocków?
Chodzi mi o dokładne opisanie tematu:)
Jeśli jest ktoś kto zna się na tym i robił to juz czy mógłby napisać dokładnie. tzn czy jeśli kupię tarczę czy będę musiał zmienić zaciski? jakie tarcze są odpowiednie jakich użyć klocków?
Chodzi mi o dokładne opisanie tematu:)
- michaldep2
- Berbeć
Zestaw hamulcowy na przód ?
-

swatu - VIP
dodam ze od zakupu auta nie bylo nic wymieniane ,a czy poprzedni własciciel cos przy hamulcach robił cięzko powiedziec.Patrzac po tarczach raczej nie były robione.
-

swatu - VIP
a od kiedy do ABU przychodzą tarcze 293?? przecież nawet VR6 ma 288
nie szkoda Ci pieniędzy na ATE
Jeśli nie masz ABS to tu masz pasujące tarcze zakładając, że masz tarczę pełne a nie wentylowane
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... ¬itle=1
w dobrych pieniądzach
a co do samych klocków to nie wiem jakie masz więc nie pomogę
nie szkoda Ci pieniędzy na ATE
Jeśli nie masz ABS to tu masz pasujące tarcze zakładając, że masz tarczę pełne a nie wentylowane
w dobrych pieniądzach
a co do samych klocków to nie wiem jakie masz więc nie pomogę

Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
no i zestaw zamontowany wszystko ładnie sie spasowało a i hamowanie poprawiło sie w 100%.
powiem szczerze ze miałem zalatwione po tanszej cenie.
na allegro chodza po 400- 600RAQnio_V napisał(a):nie szkoda Ci pieniędzy na ATE
powiem szczerze ze miałem zalatwione po tanszej cenie.
-

swatu - VIP