Moderator: Moderator
a więc zrobiłem teraz mały test... samochód od wczoraj stoi pod chmurką
temperatura otoczenia 14 stopni i po odpaleniu i pozostawieniu na wolnych obrotach.... 10 minut i jest 90 stopni... a to że wiatrak u ciebie chodzi jeszcze jakiś czas po wyłączeniu zapłonu to zupełnie normalne
temperatura otoczenia 14 stopni i po odpaleniu i pozostawieniu na wolnych obrotach.... 10 minut i jest 90 stopni... a to że wiatrak u ciebie chodzi jeszcze jakiś czas po wyłączeniu zapłonu to zupełnie normalneMój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Chłodzenie silnika
Witam cos ma nie tak z moim mk3
( bardzo szybko grzeje mi sie silnik po przejechaniu 10km jest juz 90* i jadac dalej wzrasta do ok 98 i dopiero wtedy wlacza sie wentylator i spad do ok 93* i znow rosnie ... . jak sie zatrzymam i wylacze silnik czasem temp dochodzi do 110
a wentylator sie nie zalacza
. Wymienilem termostat czujnik temperatury i pompe wody
Czy ktos co sie dzieje ?
( bardzo szybko grzeje mi sie silnik po przejechaniu 10km jest juz 90* i jadac dalej wzrasta do ok 98 i dopiero wtedy wlacza sie wentylator i spad do ok 93* i znow rosnie ... . jak sie zatrzymam i wylacze silnik czasem temp dochodzi do 110
a wentylator sie nie zalacza
. Wymienilem termostat czujnik temperatury i pompe wody
Czy ktos co sie dzieje ?sevaaa
- sebagzg
- Czytacz
sebagzg, nie sugieruj się tak dokładnie tym co pokazuje ten czujnik w aucie to jest bardzo zbliżona tęperatura a ponadto piszesz że zmieniłeś czujnuk tęperatury cieczy jeżeli kupiłeś podrube za jakieś marne grosze to tak będzie mam to samo w ucie widze że mam 110 ale jak pojechałem podłączyć auto do kompa to komp pokazuje chyba 94 stopnie jak włączy sie wentylator a na tym wskazniku w aucie widnieje 110 stopni z tego co wiem to orginalny czujnik teperatury w ASO kosztyje coś około 80 zł
-

marko1967 - Members
noo chyba zee takk ale teraz mam takie pytanko
) czasem ja jezdze i nacisne powyzej 3 tys obrotow i pozniej sie zatrzymam to zaczyna mi migac lampka oleju
nie za kazdym razem, a olej wymienialem i mam w normie 
) czasem ja jezdze i nacisne powyzej 3 tys obrotow i pozniej sie zatrzymam to zaczyna mi migac lampka oleju
nie za kazdym razem, a olej wymienialem i mam w normie 
sevaaa
- sebagzg
- Czytacz
krzysia, jeśli podczas jazdy wskazówka jest na 90st. i tak masz cały czas to jest naprawdę wszystko OK a co do tego wentylatora co sie kręci jeszcze przez minute to normalne bo układ musi gdzieś rozproszyć ciepło naprodukowane przez silnik NP.: jak zagrzejemy wode w aucie powyżej 100st. to największą gupotą jest wyłączenie silnika (jesli to nie wina w aucie) bo wtedy ciepło nagromadzone jest wydalane a silnik pracuje bez obciążenia i się schładza... pozdro 

-

marcinkoz2910 - Members