no ok, o tych zegarach miałem pisać ale dałem sobie spokój. ogólnie np w golfach tak jest, że jak temp skoczy to wentylator się załącza, ok, ale termostat nie działa w systemie 0/1 i teoretycznie przy obecnych temp przy zwykłej jeździe nie powinno być odchyłek temp od 90st
i jakim cudem temp otoczenia nie ma znaczenia? wymiana ciepła chłodnica-otoczenie jest wg Ciebie taka sama zimą przy -15 i latem przy +30? tak samo nie ma różnicy czy auto stoi na jałowym czy jedzie 150km/h? ciekawe...
Moderator: Moderator
jak dla mnie to czujnik
ale nie jestem pewien na 100% bo może byc termostat
polecam odkrecic korek zbiorniczka termometr do środka odpalic auto i porónywac czy jak na blacie jest 70 to tyle camo w zbiorniczku
jesli jes tyle samo to znaczy że czujnik Ok i termostat do zmiany
jesli temperatura jest inna to czujnik do wymiany
ale tylko orginalny szukaj bo zamiennieki to wymienisz z 3-5 zanim trafisz
ale nie jestem pewien na 100% bo może byc termostat
polecam odkrecic korek zbiorniczka termometr do środka odpalic auto i porónywac czy jak na blacie jest 70 to tyle camo w zbiorniczku
jesli jes tyle samo to znaczy że czujnik Ok i termostat do zmiany
jesli temperatura jest inna to czujnik do wymiany
ale tylko orginalny szukaj bo zamiennieki to wymienisz z 3-5 zanim trafisz
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
czujnik cieczy
czesc jaki czujnik do golfa 3 1.4 bo pare zaqmiennikow dalem i do niczego to pomocy
- kaczak23
- Czytacz
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
czujnik cieczy
mM CUJNIK FIRMY TOPRAN i fae i zle odczytuje wlacza wentylator przy 110 stopniach a drugi ma 80 albo 70 stopni
- kaczak23
- Czytacz
Wentylator kolego włacza inny czujnik ten w chłodnicy co jest i szukaj winy albo w pierwszym biegu wentylatora , (musisz go sprawdzić czy obydwa biegi chodzą np na krótko) bądź też w sanym tym czujniky pamiętaj dwa osobne czujniki
Kwestia pomiaru czujnika - porównałeś temperaturę jaką pokazuje wskaźnik , np do vaga? bądź teź jakiegoś innego termometru?????- różnica odczyt - wskazanie.
Wskazanie takie może być jak zaczyna ,lub szwankuje termostat (tzn nie zamyka się do końca)

Kwestia pomiaru czujnika - porównałeś temperaturę jaką pokazuje wskaźnik , np do vaga? bądź teź jakiegoś innego termometru?????- różnica odczyt - wskazanie.
Wskazanie takie może być jak zaczyna ,lub szwankuje termostat (tzn nie zamyka się do końca)

-

pietrasiak2 - Members