Moderator: Moderator
niestety od 3 dni borykam się z podobnym problemem
najpierw zaczęła migać kontrolka od płynu, dolałem... 3/4 litra
na drugi dzień to samo
no to już nie fajnie, patrzyłem z góry na ciepłym silniku ale wszędzie sucho jutro sprawdzę dokładniej i wleze pod niego może od spodu coś zobaczę.
Jakby ktoś miał mądrą radę to chętnie skorzystam bo mechanik ze mnie słaby.
W sobotę spotkałem znajomego mechanika no i nie musiałem zgadywać... poszła pompa
no minimum i 200 zł nie moje.
najpierw zaczęła migać kontrolka od płynu, dolałem... 3/4 litra
na drugi dzień to samo
no to już nie fajnie, patrzyłem z góry na ciepłym silniku ale wszędzie sucho jutro sprawdzę dokładniej i wleze pod niego może od spodu coś zobaczę.
Jakby ktoś miał mądrą radę to chętnie skorzystam bo mechanik ze mnie słaby.
W sobotę spotkałem znajomego mechanika no i nie musiałem zgadywać... poszła pompa
no minimum i 200 zł nie moje.
- aszklarus
- Berbeć
wyciek z pomy wodnej
czesc
mam pytanie czy to z prawej z strony silnikaczy to jest pompa wodna ?
bo tam gdzie jest przykrecona do kadłuba silnika zaczyna kapac plyn chlodniczy
czy wystaczy wymienic uszczelke i ok ?
pompa jest przykrecona na dwa imbusy czy wiecie jaki numer ?
czy trzeba spuscic caly plyn?
mam pytanie czy to z prawej z strony silnikaczy to jest pompa wodna ?
bo tam gdzie jest przykrecona do kadłuba silnika zaczyna kapac plyn chlodniczy
czy wystaczy wymienic uszczelke i ok ?
pompa jest przykrecona na dwa imbusy czy wiecie jaki numer ?
czy trzeba spuscic caly plyn?
- Matex
- Czytacz
płyn trzeba spuscicMatex napisał(a):czy trzeba spuscic caly plyn?
[ Dodano: 2008-11-07, 19:38 ]
tam gdzie jest pasek rozrządu to patrząc od przodu to z lewej strony na górzeMatex napisał(a):mam pytanie czy to z prawej z strony silnikaczy to jest pompa wodna ?
[ Dodano: 2008-11-07, 19:39 ]
uszczelka i taki silikon uszczelniający jest to posmarować a tak przy okazji to wymień pompe jak nie wiesz w jakim stanie ona jest bo to ona mogła sie rozcieknąćMatex napisał(a):czy wystaczy wymienic uszczelke i ok ?
-

marcinkoz2910 - Members
plyn chlodniczy
witam
mam malutki problem z plynem chlodniczym otoz gdzies go gubie i nie moge zlokalizowac wycieku. wymienilem juz oring na plastikowym trzpieniu przy bloku silnika, przewody a dalej ubywa plynu w zbiorniczku wyrownawczym. nie ma go w oleju ani oleju w plynie. moze z nagrzewnicy kapie?? moze ktos mial taki problem prosze o wskazowki. pozdro
mam malutki problem z plynem chlodniczym otoz gdzies go gubie i nie moge zlokalizowac wycieku. wymienilem juz oring na plastikowym trzpieniu przy bloku silnika, przewody a dalej ubywa plynu w zbiorniczku wyrownawczym. nie ma go w oleju ani oleju w plynie. moze z nagrzewnicy kapie?? moze ktos mial taki problem prosze o wskazowki. pozdro
-

strzeliniasty - Members
Podlacze sie pod temat
mam ten sam problem(1.6 AEE 75km) z pompa wodna cieknie mi, pol roku temu wymienilem na nowa. w jaki sposob ja mozna uszczelnic bo jest tam tylko oring, macie jakies pomysly i pozatym czemu jest z niej wyciek?
mam ten sam problem(1.6 AEE 75km) z pompa wodna cieknie mi, pol roku temu wymienilem na nowa. w jaki sposob ja mozna uszczelnic bo jest tam tylko oring, macie jakies pomysly i pozatym czemu jest z niej wyciek?- maciek25_83
- Czytacz
Ja Wam powiem tak pompa ma swoją uszczelkę a w korpusie jest też oring jak mi to kumpel mechanik wymieniał to miał taki w tubce uszczelniacz czy paste na wysoką temp. w sklepach motoryzacyjnych bedą wiedzieli co i jak, a co do wycieku to albo cieknie spod uszczelki albo sama pompa się rozszczelniła
-

marcinkoz2910 - Members
Jak wygląda korek spustu płynu z chłodnicy
Witam
Jak wygląda korek, którym spuszcza się płyn z chłodnicy (układu chłodzenia) lub gdzie się znajduje (dokładny opis)
Bardzo proszę o ZDJĘCIE
!
Lub linki do stron ze zdjeciem tego korka
Jak wygląda korek, którym spuszcza się płyn z chłodnicy (układu chłodzenia) lub gdzie się znajduje (dokładny opis)
Bardzo proszę o ZDJĘCIE
!
Lub linki do stron ze zdjeciem tego korka
Golf is the best
- szyja
- Berbeć
U mnie w pompie jest tylko oring, nie ma zadnej uszczelki, takze sprawdzalem w sklepie nowa pompe i tez oring, a on przepusza, sprobuje zrobic to na uszczelniacz wysokotemperaturowy,ciekawe co z tego wyjdzie:)
- maciek25_83
- Czytacz
własnie golfik3 nie ma korka ani kranika
jedyne co ma to węże które trzeba sciągnąć z chłodnicy lub pompy najlepiej to tu i tu
i tak nie zleci wszysko wiec jak masz kupic płyn i go wlac to lepiej ku koncentrat wyjdzie troszke drozej ale jak sie wymiesza z tym co zostało w bloku to bedzie miał nizszą temperature zamarzania niz płyn
jedyne co ma to węże które trzeba sciągnąć z chłodnicy lub pompy najlepiej to tu i tu
i tak nie zleci wszysko wiec jak masz kupic płyn i go wlac to lepiej ku koncentrat wyjdzie troszke drozej ale jak sie wymiesza z tym co zostało w bloku to bedzie miał nizszą temperature zamarzania niz płynOstatnio edytowano 9 lis 2008, o 00:53 przez TOMEK 84, łącznie edytowano 1 raz
-

TOMEK 84 - Members