Moderator: Moderator
no to już nie fajnie, patrzyłem z góry na ciepłym silniku ale wszędzie sucho jutro sprawdzę dokładniej i wleze pod niego może od spodu coś zobaczę.
płyn trzeba spuscicMatex napisał(a):czy trzeba spuscic caly plyn?
tam gdzie jest pasek rozrządu to patrząc od przodu to z lewej strony na górzeMatex napisał(a):mam pytanie czy to z prawej z strony silnikaczy to jest pompa wodna ?
uszczelka i taki silikon uszczelniający jest to posmarować a tak przy okazji to wymień pompe jak nie wiesz w jakim stanie ona jest bo to ona mogła sie rozcieknąćMatex napisał(a):czy wystaczy wymienic uszczelke i ok ?
mam ten sam problem(1.6 AEE 75km) z pompa wodna cieknie mi, pol roku temu wymienilem na nowa. w jaki sposob ja mozna uszczelnic bo jest tam tylko oring, macie jakies pomysly i pozatym czemu jest z niej wyciek?
!
i tak nie zleci wszysko wiec jak masz kupic płyn i go wlac to lepiej ku koncentrat wyjdzie troszke drozej ale jak sie wymiesza z tym co zostało w bloku to bedzie miał nizszą temperature zamarzania niz płynUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości