Witam!
Na tym forum użytkownik o nicku focus12 oszukał mnie i wyłudził pieniądze!
Proponował lampy tylne do mk3 HBM. dogadałem sie z nim na 100zł.
Pieniądze przelałem już dość dawno bo 2012-12-13, na konto nr 70 1020 2821 0000 1002 0079 0287 a lamp nie mam do dziś!
Jego dane to:
Imię / Nazwa:
Łukasz Jóśk
Ulica i nr domu:
rycerska 24/3
Kod i poczta:
78-100 kołobrzeg
Piszę to żebyście nie dali się mu oszukać.
Nie odpowiada na wiadomości na face, ani tu.
Moderator: Moderator
- borsukmexico
- Berbeć
prezesik25 napisał(a):Zakupy na forum tylko "za pobraniem", nigdy przy wpłacie na konto![]()
Nie tylko na forum, bo tablicy też się to tyczy

Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak

-

Czesio207 - Gaduła
Koledzy ale co za problem. Wytłumaczę to na swoim przykładzie.
borsukmexico, zakupiłem przedmiot na allegro za kwotę 78zł akurat nie do autka a kij z tym. Zapłaciłem za przedmiot przelewem na konto bo sprzedawca miał w tym samym banku konto. I tak w skrócie bo nie chce mi się rozwijać opowiadania, zrobił mnie w jajo i nie przysłał przedmiotu. Po telefonach coś tam ściemniał że wyśle itp. Po 4 miesiącach zebrałem się poszedłem do siebie na policję. Wcześniej poczytałem w necie co trzeba zabrać. A więc tak najważniejsze: Przelew z banku-druk, oraz rozmowy twoje ze sprzedającym_najlepiej poproś admina o nr IP sprzedawcy oraz rzekome dane sprzedającego. Zanosisz składasz zeznania i czekasz oni już sobie z tym poradzą. Fakt trwa to trochę u mnie z 6 miesięcy już nawet zapomniałem. Ale jesteś na wygranej pozycji. W każdym razie niedawno dzwonił do mnie sam sprzedający i PILNIE chciał mi oddać kasę. Jakby nie oddał to i tak by oddał+plus koszty sądowe. Więc jak widzisz jaka jest sytuacja to nie bój się zbierał papiery i goń na komisariat
borsukmexico, zakupiłem przedmiot na allegro za kwotę 78zł akurat nie do autka a kij z tym. Zapłaciłem za przedmiot przelewem na konto bo sprzedawca miał w tym samym banku konto. I tak w skrócie bo nie chce mi się rozwijać opowiadania, zrobił mnie w jajo i nie przysłał przedmiotu. Po telefonach coś tam ściemniał że wyśle itp. Po 4 miesiącach zebrałem się poszedłem do siebie na policję. Wcześniej poczytałem w necie co trzeba zabrać. A więc tak najważniejsze: Przelew z banku-druk, oraz rozmowy twoje ze sprzedającym_najlepiej poproś admina o nr IP sprzedawcy oraz rzekome dane sprzedającego. Zanosisz składasz zeznania i czekasz oni już sobie z tym poradzą. Fakt trwa to trochę u mnie z 6 miesięcy już nawet zapomniałem. Ale jesteś na wygranej pozycji. W każdym razie niedawno dzwonił do mnie sam sprzedający i PILNIE chciał mi oddać kasę. Jakby nie oddał to i tak by oddał+plus koszty sądowe. Więc jak widzisz jaka jest sytuacja to nie bój się zbierał papiery i goń na komisariat

-

gello1 - Gaduła
- borsukmexico
- Berbeć
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
borsukmexico napisał(a):Focus12 nie polecam
chomik napisał(a):dlaczego ?
http://www.golf3.pl/topics31/wazne-oszu ... t55815.htm

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
W końcu zwrócił pieniądze(po dobrych 3 miesiącach od zamówienia) ale dopiero jak poszedłem z tą sprawą na policje.
- borsukmexico
- Berbeć
Nie polecam użytkownika asiamk3, zakupiłem u niej część tzn ramkę popielniczki, po ustaleniach, zresztą tak jak było w ogłoszeniu, potrzebowałem ramkę pod OBD, podesłała mi foto, wszystko ładne, pieniążki przelałem, paczkę dostałem ale nie to co chciałem, tzn ramka nie jest przystosowana pod OBD, próbowałem się skontaktować z użytkownikiem lecz nie raczył odpisać, a teraz wyłączył wiadomości prywatne
Szkoda bardzo, bo jestem świeżym użytkownikiem forum a tu już taki psikus
Mam nadzieję na pomoc ze strony obsługi forum
Szkoda bardzo, bo jestem świeżym użytkownikiem forum a tu już taki psikus
Mam nadzieję na pomoc ze strony obsługi forum
-

Daniel_Golf - Czytacz