w mocy nieodczułem zadnej różnicyModerator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
lysutki napisał(a):na BIO pali z polowke wiecej - fakt, ale nie leje tego bo capi frytami, az wstyd
wyzej napisales ze lejesz rzepak to na to samo wychodzi tylko ze bio to paliwo a ty lejesz konserwanty z biedronki za 2.5zł za galon

Ostatnio edytowano 19 gru 2008, o 18:09 przez Golfik1986, łącznie edytowano 1 raz
-

Golfik1986 - Ekspert
e2 napisał(a):lejąc rzepak do TDI'ka życzę powodzenia..
może on chce sobie silnik wymienić niedługono to chwilowo zaoszczędzi na paliwie
ze niby rzepak rozsadza silnik, czy co? bo nie wiem jaka bylaby przyczyna wymiany silnika...
-

lysutki - Badacz tematu
mani51, dzieki
no wiec reasumując dodam ze roznica w tankowaniu calego baku jest ok 10zł... wiec warto moim zdaniem dac 10zł wiecej , przejechac na tym wiecej i na pewno pompa bedzie bardziej zadowolona.....
no to pewnie podobni macherzy, do tych ktorzy u mnie w miescie zamowili babce do puga 206 sprezyny na tył.... ( w 206 jest belka skretna)..... przepalic moze i przepali... tylko jak długo....
koncze OT![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
no wiec reasumując dodam ze roznica w tankowaniu calego baku jest ok 10zł... wiec warto moim zdaniem dac 10zł wiecej , przejechac na tym wiecej i na pewno pompa bedzie bardziej zadowolona.....
lysutki napisał(a):z reszta z jakim bym nie rozmawial mechanikiem to powie jedno, Golf 3 TD/TDi - przepala wszystko i robi mega przebiegi, tylko olej zmieniac na czas i nie katowac Turbo na zimno
no to pewnie podobni macherzy, do tych ktorzy u mnie w miescie zamowili babce do puga 206 sprezyny na tył.... ( w 206 jest belka skretna)..... przepalic moze i przepali... tylko jak długo....
koncze OT
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- jedrekk
- Czytacz
ja wlasnie wczoraj zalalem prawie do pelna ultimata diesla i w moim przypadku jest duza roznica mam zawyklego 1.9D i zauwazylem ze duzo lepiej sie zbiera i co nawazniejsze nie kpoci na czarno tak jak na zwyklym ON, no i spalanie powinno byc mniejsze a przy dzisiejszych cenach i roznicy 11gr na litrze lepiej lac ultimata
[ Dodano: 2008-12-22, 16:11 ]
lejąc rzepak do TDI'ka życzę powodzenia..[/quo
zgodze sie prawie ze wszystki przetawia to wszystko silniki golfa ale te co ja mam czyli gole 1.9D a jezeli bedziesz lal do TDI kujawski czy co tam masz pod reka to zycze powodzenia w oproznianu swojej kieszeni
[ Dodano: 2008-12-22, 16:11 ]
łaksiak napisał(a):lysutki napisał(a):panowie, przeciez Golf 3 Diesel jest znany z tego ze przepala wszystko, kazdy olej! nawet kujawskia co wazniejsze prawie nic mu nie szkodzi!!
lejąc rzepak do TDI'ka życzę powodzenia..[/quo
zgodze sie prawie ze wszystki przetawia to wszystko silniki golfa ale te co ja mam czyli gole 1.9D a jezeli bedziesz lal do TDI kujawski czy co tam masz pod reka to zycze powodzenia w oproznianu swojej kieszeni
- lukas217
- Czytacz
Nom ja tu musze przyznać rację bo zalałem VPower Diesel z Shella do swojego 1.9D i tak jak kolega wyżej napisał silnik lepiej pracuje jakby ciszej no i lepiej jeździ
kulturalniej ...... także opłaca się to lać ..... te wszystkie wzbogacone mieszanki
kulturalniej ...... także opłaca się to lać ..... te wszystkie wzbogacone mieszanki- morsdicti
- Members
ropa jest sucha a nasze pompy na tym cierpią nie trzeba długo jeździc żeby zobaczyć efekt rozbierz swój nastawnik zobaczysz... opiłki metalu...
Jestem za lepsza ropka z BP czy Shella
sam tankuje
ale śmieszą mnie fantazje nie których typu ze mam po tankowaniu 20 KM więcej pod maska. Jedyne co daje nam lepsze paliwo to cichsza prace silnika i oszczedzanie jego żywotności. O 12-letni wyeksplatowany z Niemiec silnik trzeba dbac

Jestem za lepsza ropka z BP czy Shella
sam tankuje
ale śmieszą mnie fantazje nie których typu ze mam po tankowaniu 20 KM więcej pod maska. Jedyne co daje nam lepsze paliwo to cichsza prace silnika i oszczedzanie jego żywotności. O 12-letni wyeksplatowany z Niemiec silnik trzeba dbac

WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
No rzeczywiście co do tych koni to nie ma co się oszukiwać
chyba, że rosyjską z przemytu wlejesz ona tam ma odpowiednią odrzutową domieszkę he (adin dwa tri tipi rakieta:P)
Te wszystkie super paliwa oferowane przez BP, Shell i inne tego typu stacje rzeczywiście wpływają na lepszą pracę silnika, odpowiednia reklama i wywołane wyższą kulturą pracy silnika wrażenia ... i człowiek mysli, że lejąc ultimate albo vpower ma więcej mocy
..... fakt faktem, lepiej lać to niż jakiś szajs z carefura ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
chyba, że rosyjską z przemytu wlejesz ona tam ma odpowiednią odrzutową domieszkę he (adin dwa tri tipi rakieta:P)
Te wszystkie super paliwa oferowane przez BP, Shell i inne tego typu stacje rzeczywiście wpływają na lepszą pracę silnika, odpowiednia reklama i wywołane wyższą kulturą pracy silnika wrażenia ... i człowiek mysli, że lejąc ultimate albo vpower ma więcej mocy
..... fakt faktem, lepiej lać to niż jakiś szajs z carefura ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- morsdicti
- Members