Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
ja w aaz z 93 roku mam tak ze mam ok 80 st i cisza termostat sie otwiera na 80 st a wiatraki sie zalapuja na 82-3 st do tych 80 st zimny dolny waz a po odpieciu wentylatorow tez nie chce isc wiecej jak te 81 st tylko trzyma caly czas jadac wiec u mnie jest to chyba czujnik ale cena jego troche zniecheca 60 zl ....a glupio by bylo go wymienic i zeby nie bylo to to...
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja w moim ABS 1,8 mam tak, że dochodzi do ok 75 stopni i nie rusza dupska. Dopiero jak postoję w korku ok 5 minut to dojdzie do 90 i się wiatrak załącza. Wymieniałem czujnik temperatury, ale nic nie dało. Dobrze mam czy źle ?
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
zasada jest jedna jedziemy sobie niewiem az na zegarach mamy 70 st zatrzymujemy sie idziemy pod maske lapiemy gorny waz od chlodnicy cieply - lux, lapiemy dolny waz chlodnicy - zimny lux, co innego jak jest letni badz podobnie cieply jak gorny .... wtedy jest jeden werdykt - wymiana termostatu bo poprostu przepuszcza mocniej badz delikatniej
-

witboy - Ekspert
Od kiedy mam golfa nigdy nie włączyły mi się wentylatory.Przejechałem rano 17km bez ciepłego nawiewu i wskazówka była nieco dalej niż zawsze, czyli lekko za wskazówką przed środkową 90s.Ale górna rura była ciepła/gorąca a dolna zimna, nie letnia.
[ Dodano: 2012-02-10, 10:28 ]
Niedawno wymieniałem pompe wody/cieczy wraz z płynem i nawet jak temp poszła lekko za 90s wentylatory ani rusz a jak się układ odpowietrzył powoli temp zjechała miedzy kreske za 70s a 90s.
Nie mam z tego powodu żadnych problemów, z nawiewów leci cieplutkie powietrze już po ok 5km w mrozach -20 ale zastanawia mnie czy ktoś z 1.9 AAZ też ma podobnie i czy jest ok...
?
[ Dodano: 2012-02-10, 10:31 ]
Jak dla mnie to będzie czujnik temp silnika ten zielony 4pinowy...i oszukuje mnie z temp na pulpicie...co o tym myślicie?
[ Dodano: 2012-02-10, 10:28 ]
Niedawno wymieniałem pompe wody/cieczy wraz z płynem i nawet jak temp poszła lekko za 90s wentylatory ani rusz a jak się układ odpowietrzył powoli temp zjechała miedzy kreske za 70s a 90s.
Nie mam z tego powodu żadnych problemów, z nawiewów leci cieplutkie powietrze już po ok 5km w mrozach -20 ale zastanawia mnie czy ktoś z 1.9 AAZ też ma podobnie i czy jest ok...
? [ Dodano: 2012-02-10, 10:31 ]
Jak dla mnie to będzie czujnik temp silnika ten zielony 4pinowy...i oszukuje mnie z temp na pulpicie...co o tym myślicie?
- Soosexy69
- Czytacz
na zegary w aaz idzie ten 4 pinowy wlasnie z prawej strony sluzy do zagrzania swiec zarowych i do wskaznika na zegary niestety w uj drogi jest dziad od 60 zl do 100 widzialem nawet;/ dlatego ja narazie go olewam bo i temp na zewnatrz nie sprzyja grzebaniu w miejscu gdzie poleci troche plynu
w focie znalazlem taki za ok 17 zl zmienie i zobaczymy :d
edit bylem kupielm i juz wymienilem efekt
na zegarze 100 st hahaha no wiec ladnie kolor zielony, ten co mi pokazuje 80st ma kolor niebieski .... chyba jeszcze brazowy mi zostal za ok 30 zl w focie...
w focie znalazlem taki za ok 17 zl zmienie i zobaczymy :d
edit bylem kupielm i juz wymienilem efekt
na zegarze 100 st hahaha no wiec ladnie kolor zielony, ten co mi pokazuje 80st ma kolor niebieski .... chyba jeszcze brazowy mi zostal za ok 30 zl w focie...-

witboy - Ekspert