witam , mam w golfie następujący problem
sprawa jest bardzo dziwna i od kąd mam tego golfa strasznie mnie to wpienia
poprzedni właściciel mówił że jak go sprowadził wszystko było ok , tylko że stał przez pół roku w garażu i wtedy " niby " ta usterka sama powstała
do chyba jakiegoś (elektrozaworu przy pompie ) idzie kabelek <czarny> od akumulatora z plusa (+)
jeśli nie podłącze tego kabelka do plusa w aku auto niechce odpalić
jeśli go podłącze auto pali na dotyk
jeśli już go podłącze to potem auto niechce zgasnac z klucza tylko musze zbiegu go gasić
jeśli zostawie ten kabelek na dłuższy czas np. na noc przypięty do aku to mi go rozładowuje , świeca kontrolki dwie czerwone, i trzeba leciec po prostownik
dlatego przy każdym odpaleniu auta i opuszczaniu go na dłużej musze otwierac maske i grzebac tam
jeden gostek przypuszczał że to wina kostki od stacyjki , wymienilismy i to nic nie zmieniło
dodam że czasami auto odpala bez tego kabelka np. jak jest już rozgrzane , czasami nawet mi rano bez tego kabelka odpalił ale to żadkość naprawde kilka razy
proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy i pozdrawiam
na dole macie schemat tego problemu:
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
do zaworu wchodza teraz 2 kable czarny i siwy jak dobrze widze, sprawdz ten siwy, bo on jest od podawania impulsu, gdzie moze jest rozczepiony albo zasniedzialy, i wtedy ten czarny bedziesz mogl wyrzucic..
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Zico63 - Members
Zico63 napisał(a):To pobrać prąd z zacisku "15" stacyjki i po sprawie. Jest to zacisk "zapłonu" a więc jak znalazł.
o i to jest konkretne podejście do sprawy ...
skrzynka bezpieczników (patrząc od tyłu) gniazdo G2 - pin 4 w gnieździe - kabel koloru czarno/żóltego ... to jest kabel zasilający N109 (elektrozawór STOP) - 0,5 mm2 plus po stacyjce
BTW - ten kabel przechodzi przez bezpiecznik S15 (10A) - sprawdź go przy okazji ...
-

leopard - Members
a pamiętasz który to był przekaźnik? bo ja podejrzewam że to R12 - odpowiedzialny za pompe paliwa i świece żarowe
[ Dodano: 2008-08-23, 01:42 ]
p.s. ja juz tak 2 razy miałem ze mi w mieści zgasł ... ale przypał nie?
[ Dodano: 2008-08-23, 01:42 ]
p.s. ja juz tak 2 razy miałem ze mi w mieści zgasł ... ale przypał nie?
-

GITgostek - Badacz tematu