Moderator: Moderator
załóż pina z całą podkładką i pojeździj trochę. później wyciąg pina i zobacz dokąd sięga rysa na pinie pozostawiona przez bolec. następnie skróć podkładkę o wartość X z obrazka:

you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
wislokstrzyzow, a wszystkie powyższe opcje z 1 posta już wykorzystałeś?? napewno nie bo jak by tak było to nie pytał bys o więcej ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kajtek, w planach wtryski 10mm i turbo takie jak ma polliv, ale narazi za dużo przesadziłem bo mi uszczelka pod głowicą poszła
a i tego sie pytam bo polliv, jest czarodziejem od aaz i zawsze cos znajdzie by podnieść moc w aaz
a i tego sie pytam bo polliv, jest czarodziejem od aaz i zawsze cos znajdzie by podnieść moc w aaz- wislokstrzyzow
- Czytacz
no to jest nasz forumowy czarodziej od AAZeta, można na niego liczyćwislokstrzyzow napisał(a):a i tego sie pytam bo polliv, jest czarodziejem od aaz i zawsze cos znajdzie by podnieść moc w aaz
wislokstrzyzow montowałeś u siebie jakiś intercooler?
-

kajtek - Members
wislokstrzyzow, czytałem gdzieś przepis na AAZ-ta 200KM i więcej ale tam już wchodziły w grę kute tłoki, wymiana wału na ten z TDI, inne korbowody, większa chłodnica oleju i wiele innych przeróbek także to już tylko zabawa dla prawdziwych pasjonatów z kupą kasy bo pewnie taniej było by wstawić jakiegoś ARL-a i w nim szukać mocy większej od seryjnych 150KM.
ja tylko przeglądam WWW i korzystam z wiedzy w nim zawartej
zakładaj nową, koniecznie metalową
mam garrett T3, jeździ bardzo fajnie, zwłaszcza jak się rozkręci
kajtek napisał(a):no to jest nasz forumowy czarodziej od AAZeta
ja tylko przeglądam WWW i korzystam z wiedzy w nim zawartej
wislokstrzyzow napisał(a):uszczelka pod głowicą poszła
zakładaj nową, koniecznie metalową
wislokstrzyzow napisał(a):turbo takie jak ma polliv
mam garrett T3, jeździ bardzo fajnie, zwłaszcza jak się rozkręci

you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
;d
kajtek, taka mała modernizacja aaz;d intercooler od golfa III tdi trzeba było tylko parę przeróbek dokonać i wszystko pasuje i gra
ale teraz mam gorszy problem bo mi robi ciągle ciśnienie na wężach i mi płyn ucieka cały czas;/ i boje sie ze to uszczelka a wymiana tego to około 400 zł to za tą kasę to już bym miał nową turbinke
ale jak by sie wymienilo uszczelke to odrazu by sie nowym olejem zalało i w tedy można by było już poważnie działać z tym silnikiem:D
ale teraz mam gorszy problem bo mi robi ciągle ciśnienie na wężach i mi płyn ucieka cały czas;/ i boje sie ze to uszczelka a wymiana tego to około 400 zł to za tą kasę to już bym miał nową turbinke
ale jak by sie wymienilo uszczelke to odrazu by sie nowym olejem zalało i w tedy można by było już poważnie działać z tym silnikiem:D- wislokstrzyzow
- Czytacz
wislokstrzyzow, fajnie fajnie, ja teraz jestem na etapie szukania icka, jak trafi sie coś wiekszego jak z mk3 to by było fajnie jesli uda mis ei zamontowac 

-

kajtek - Members
dziękiwislokstrzyzow napisał(a):kajtek, od razu ci mowie ze będziesz musiał przerobić tą rurkę co idzie koło turbiny
dobra cena, teraz tylko zmieniaćwislokstrzyzow napisał(a):byłem sie pytać o uszczelkę to metalowa kosztuje 80 zl to jeszcze nie tak drogo
-

kajtek - Members
wislokstrzyzow masz na myśli filtr stożkowy
do diesli niewskazony
do diesli niewskazonyGTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła