Odnośnie mojego problemu, zvagowaliśmy elektronikę i wszystko jest w porządku, nie ma żadnych usterek. Są 903 obroty, czyli mniej więcej średnia wartość jaka występuje w tym samochodzie. Kąt wyprzedzenia zapłonu jest też dobry, nie wykazuje żadnych błędów.
Teraz już nie wiem nic. Mechanik zasugerował, że być może koło zamachowe jest winne. Nie jestem pewien, czy u mnie występuje koło zamachowe dwumasowe. Czy to może być przyczyną tych drgań? Ponoć te koła często się psują i efektem są takie właśnie wibracje.
Chciałem się przy okazji zapytać, czy nie wie ktoś czy w moim samochodzie, tzn Golf III 1.9 TDI syncro 4x4 wersja gt, rok 1996, występuje koło zamachowe dwumasowe?
Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Masterion napisał(a):Chciałem się przy okazji zapytać, czy nie wie ktoś czy w moim samochodzie, tzn Golf III 1.9 TDI syncro 4x4 wersja gt, rok 1996, występuje koło zamachowe dwumasowe?
jeśli masz 90KM -to masz zwykłe koło jeśli AFN'a 110KM to masz 2wumasa...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):Masterion napisał(a):Chciałem się przy okazji zapytać, czy nie wie ktoś czy w moim samochodzie, tzn Golf III 1.9 TDI syncro 4x4 wersja gt, rok 1996, występuje koło zamachowe dwumasowe?
jeśli masz 90KM -to masz zwykłe koło jeśli AFN'a 110KM to masz 2wumasa...
Mam 90 KM
- Masterion
- Berbeć