koleego odłącz impulsator na skrzyni biegów od prędkościomierza i sie przejedz zobacz czy szarpie
[ Dodano: 2013-03-17, 13:20 ] Witam ktoś sie wypowie na temat przycinającego sie pierścienia w pompie jak to naprawic ewentualnie czy tłokorozdzielacz do wymiany?
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Ja mam podobny problem tylko ze jak silnik jest rozgrzany to szarpie na 1 przy ruszaniu . 1 osoba mówi ze jest to dwumasa jedna ze poduszki pod silnikiem . Co wy o tym myślicie
Dwumas daje o sobie znać podczas gaszenie/rozruchu, a najbardziej podczas dynamicznego przyspieszania na wysokim biegu z "niskich" obrotów.
Wsiądź w auto rozpędź go do 60km/h na czwartym biegu i gaz w podłogę. Jeśli w czasie przyspieszania odczujesz wibracje to będzie wskazywać na uszkodzenie koła zamachowego.
witam mój problem nie znikł a wręcz przeciwnie pogorszył się zmieniłem pompę na tą z AFN-u teraz paskudnie zaczął dymić na czaro i dalej przerywa, wyłączyłem impulsator i na 4 biegu 60km/h 1400 obrotów szarpie niesamowicie , co możne być tego przyczyną ?