Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
oczywiscie ze sam nie mam zamiaru płacic partaczom. na 100% jest dobrze złożony. dobrze polutowane wirnik nie ociera ustawione rsw na vagu ale niedawno zdjełem nastawnik ponownie i ruszajac pierscieniem prawo lewo przycina się dość spory opór stawia i to pewnie jest problem tylko czy jest na to jakis sposób zeby ten pierścień sie nie przycinał
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Robił to kolega zgodnie z tą instrukcją
http://www.skierniewice.info/golf/instr ... awnika.pdf
http://www.skierniewice.info/golf/instr ... awnika.pdf-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
Tak czytałem tą instrukcję. wsio zrobione jak napisane lecz bez tego by sie obeszło. zdziwiło mnie ze nastawnik był czysty mam nalatane 360tys. jakiś pomysł? 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
sporo
nie próbowałem odpinac wtrysku jedynie mierzyłem opór i jest ok. wtrysk jakby byl to by raczej na wyższych obrotach szarpał a odpiecie impulsatora powoduje ze szarpania nie ma co wskazuje na nastawnik.
nie próbowałem odpinac wtrysku jedynie mierzyłem opór i jest ok. wtrysk jakby byl to by raczej na wyższych obrotach szarpał a odpiecie impulsatora powoduje ze szarpania nie ma co wskazuje na nastawnik.Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
co z tym pierścieniem w pompie? mozna jakoś ten tłoczek spolerować żeby sie to nie przycinało?
-

krzyś - Members
Bardzo się cieszę, że trafiłem na ten temat. Czytając Wasze wypowiedzi jestem na 99% pewny, że coś jest nie tak z moim nastawnikiem pompy (szarpanie przy 1500-2000 obr, na 4, 5 biegu).
Przeczytałem zamieszczoną instrukcję i doszedłem do wniosku, że sam raczej nie dam rady tego zrobić.
I tutaj pojawia się moje pytanie.
Czy jest na forum lub Wy koledzy znacie dobrego fachowca w okolicach Częstochowy, któremu mógłbym ze spokojna głową powierzyć samochód do wyeliminowania tego problemu?
Przeczytałem zamieszczoną instrukcję i doszedłem do wniosku, że sam raczej nie dam rady tego zrobić.
I tutaj pojawia się moje pytanie.
Czy jest na forum lub Wy koledzy znacie dobrego fachowca w okolicach Częstochowy, któremu mógłbym ze spokojna głową powierzyć samochód do wyeliminowania tego problemu?
- kepa4
- Berbeć