Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Czujnik temperatury do wymiany ? Gdzie się znajduje ? 1Y
Witam, mam problem z golfem 1Y, myślałem że termostat jest do bani jednak ten działa, myślę, że o 10 stopni oszukuje mnie czujnik temperatury. Tylko mam problem bo za diabła nie wiem gdzie on jest. Kombinowałem już z różnymi wtyczkami jednak na prawdę nie wiem. I czy możliwa jest moja diagnoza z tym czujnikiem ?
- oldsoul
- Czytacz
- markim321
- Czytacz
prawdopodobnie jest cztero-przewodowy. Znajduje się gdzieś przy silniku w plastiku do którego wchodzą grube rury od układu chłodzenia.
Znalazłem taką fote, to nie 1y ale myślę że będzie w podobnym miejscu:

Znalazłem taką fote, to nie 1y ale myślę że będzie w podobnym miejscu:

-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
oldsoul, a szukałeś tam gdzie podpowiadamy?
Silnik nie jest wielkości bloku mieszkalnego aby szukać czujnika kilka dni
edit :
sprawdź też tutaj:
http://images45.fotosik.pl/196/09f8885036d54ad6.jpg
(od dołu silnika)
Silnik nie jest wielkości bloku mieszkalnego aby szukać czujnika kilka dni
edit :
sprawdź też tutaj:
http://images45.fotosik.pl/196/09f8885036d54ad6.jpg
(od dołu silnika)
Ostatnio edytowano 23 cze 2012, o 18:47 przez slawek5t, łącznie edytowano 1 raz
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Dzięki, na allegro jest masa takich
Z tym że ceny są na prawdę różne. Od 10 zł do 50 zł ? Czy na prawdę jest aż taka różnica w jakości ? Jakiej firmy szukać ?
[ Dodano: 2012-06-23, 22:38 ]
Jeszcze jedna sprawa, czy pokazujący zbyt niską temperaturę czujnik może wpływać na spalanie w zwykłym dieslu ? Czy odpowiada on tylko za odczyt na wskazówce ?
Z tym że ceny są na prawdę różne. Od 10 zł do 50 zł ? Czy na prawdę jest aż taka różnica w jakości ? Jakiej firmy szukać ? [ Dodano: 2012-06-23, 22:38 ]
Jeszcze jedna sprawa, czy pokazujący zbyt niską temperaturę czujnik może wpływać na spalanie w zwykłym dieslu ? Czy odpowiada on tylko za odczyt na wskazówce ?
- oldsoul
- Czytacz
oldsoul napisał(a):Dzięki, na allegro jest masa takichZ tym że ceny są na prawdę różne. Od 10 zł do 50 zł ? Czy na prawdę jest aż taka różnica w jakości ? Jakiej firmy szukać ?
[ Dodano: 2012-06-23, 22:38 ]
jezeli czujnik od ecu pokazuje za niska temp {nie ten od wskaznika } to komputer zwiększa dawke paliwa. ja miałem walniety termostat i nie uzyskiwal temp roboczej to spalanie mialem wieksze o 2 litry
- marcinkazimierz
- Gaduła
oldsoul napisał(a):Jeszcze jedna sprawa, czy pokazujący zbyt niską temperaturę czujnik może wpływać na spalanie w zwykłym dieslu ? Czy odpowiada on tylko za odczyt na wskazówce ?
W zwyklym dieslu czujnik temperatury odpowiada za odczyt na wskazówce i za poprwane działanie układu grzania świec żarowych. W twoim przypadku za spalanie bardziej odpowiada termostat.
Jeżeli masz różnicę o ponad 10 stopni ja stawiałbym na zawieszający sie termostat

-

damianco - Czytacz