witam jechałem dzisiaj moim passatem b4 afn miałem kawałek prostej wiec troche go przeciagnełem tak do 160 i puzniej zwolniłem do 120 i wrzuciłem na luz a tu patrze na obrotomierz ze silnik zgasł i kontrolki swieca wiec pierwsza mysl zabrakło ropy wiec podjechałem na stacje zalałem a tu o silnik nie odpala gdzie szukac problemu ?
[ Dodano: 2013-01-04, 17:09 ]
dodam ze podlaczałem vaga nie ma
zadnych błedów
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Sprawdź przekaźnik 109.
Brak możliwości odpalenia silnika to wygrzane luty w 109 albo zaśniedziałe jego nóżki - wyczyścić nóżki papierem ściernym lub pilniczkiem, zdjąć z niego obudowę i poprawić luty lutownicą.
Brak możliwości odpalenia silnika to wygrzane luty w 109 albo zaśniedziałe jego nóżki - wyczyścić nóżki papierem ściernym lub pilniczkiem, zdjąć z niego obudowę i poprawić luty lutownicą.
Ostatnio edytowano 4 sty 2013, o 18:47 przez palio, łącznie edytowano 1 raz
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Znajduje się pod tyną kanapą. Trzeba go wykręcić z baku. Możliwe, że zassał jakiś syf.
Ostatnio edytowano 4 sty 2013, o 19:00 przez palio, łącznie edytowano 2 razy
-

palio - Administrator
-

palio - Administrator
Przekaźnik zamiast grzania ma za zadanie podanie napięcia do ECU.
Możesz zrobić jeszcze tak: wyczyść nóżki papierem ściernym lub pilniczkiem, zdejmij z niego obudowę i popraw luty lutownicą .
Możesz zrobić jeszcze tak: wyczyść nóżki papierem ściernym lub pilniczkiem, zdejmij z niego obudowę i popraw luty lutownicą .
-

palio - Administrator