aex to tez wielopunkt. aee tak samo i z tego co mi sie wydaje (nie jestem na 100% pewny!!) to wychodzily w podobnych latach, wiec oba beda z immo juz...kwestia podmianki obraczki na stacyjce? Nie znam sie na tym zbytnio, mowie tylko tyle co wiem. Moze pomoge w poszukiwaniach odp jakos w ten sposob.
Witam
Po pierwsze nie mam polskiej trzcionki na tym kompie, Jestem z Sydney Aust. Przepraszam za bledy ortograficzne itd itp.
Czy ktos wie czy morzna zrobic taka wymiane.
Mam Golfa 1995 Mk3 z 2.0 ADY silnik.
U nas Mk3 diesel golf nie byl w sprzedazy . (pierwszy diesel dostalismy to byl Mk5)
To piszac chcialbym zamienic mk3 benzyna na Diesel silnik.
To znaczy diesel z Mk5 albo Mk6 golf razem z skrzynia 6 biegow.
jak znajdziesz jakiegoś magika który ogarnie elektronike to powinno banglać, DPFy i inne ustrojstwa . pod maską jest dość miejsca ale poszukaj lepiej jakiegoś VR a nie diesla
temat przeniosłem, niby na diesla ale jednak swap
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Witam ! Mam takie pytanko orientuje się ktoś moze czy jest jakiś fajny nie drogi lecz mocny silnik który by pasował do golfika lub z małymi przeróbkami ?
następnym razem nie łam regulaminu i pisz w wcześniej założonym temacie
Ostatnio edytowano 20 sie 2013, o 23:01 przez Patrykoss, łącznie edytowano 1 raz
to fakt przy swapowaniu 1,8t się trochę z kabelkami bawiliśmy...no ale bez przesady reszta swapów jest w niedużych kwotach...z resztą to i tak stare jednostki tera moda na erki hehe
Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem
najtańszym kosztem 2.0 16v i VR6 bo Golf wychodził w tych silnikach i wszystko jest p&p. Już drożej ale i przyjemniej 1.8T albo 3.2, ale tu już sporo wyższe koszta i przekładki, i utrzymania
A jak ktoś liczy że za 3 tys zrobi swapa na 1.8T albo 3.2 to gratuluje optymizmu
Koszt tak do 5k to zakup najlepiej calego samochodu anglika z silnikiem 1.8T audi A3 albo Golf Mk 4 a gdzie jeszcze podlaczenie tego chyba ze ktos sam jest w stanie ogarnac elektryke