Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
A ja myślę ze to tłok któryś obija się lub pęknięty pierścień ja miałem podobnie na niskich obrotach najbardziej słyszalne a po dodaniu gazu cichło, wymieniłem tłok i z bańki, panewki stukają bardziej pod obciążeniem
-

paxstor - Members
za używany tłok z korbowodem 1szt ja płaciłem 80zł + przesyłka na nowe szkoda mi kasy bo w Auto Landzie zaśpiewali mi za sztukę 500zł
PS na allegro znajdziesz coś, ale tak jak ktoś wyżej napisał obadaj silnik przez jakieś drewienko lub porostu śrubokręt
PS na allegro znajdziesz coś, ale tak jak ktoś wyżej napisał obadaj silnik przez jakieś drewienko lub porostu śrubokręt
-

paxstor - Members
Osłuchaj dokładnie silnik, szczególnie okolice wtrysku. W starszych samochodach wtrysk "cyka" i jest to zjawisko normalne. U mnie cyka wtrysk i nie zamierzam się tym przejmować. Cykanie zaworów na zimnym silniku to zjawisko normalne, ponieważ napływa do nich stopniowo olej wypełniając komorę wysokiego i niskiego ciśnienia. Po ok minucie stukanie powinno zaniknąć. Być może w twoim silniku występuje spalanie stukowe, które może skorygować regulacja zapłonu.
- suchy1979
- Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe