a jaki kod silnika
masz
[ Dodano: 2012-12-16, 21:18 ]
kuzyn ma tez 1.4 i ma długi filtr
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Witam panowie mam taki sam problem posiadma golfa 1.8 abs i też mi piszczy i mruga kontrolka oleju olej mam 15w40 castrol i filt oleju filtrona długi. Mówicie że może to być spowodowane olejem i filtrem. To na jaki olej najlepiej zmienić i filtr? dajcie znać jak macie jakieś pomysły.
- yahara
- Czytacz
co do filtra to najlepiej manna chociaż ja mam też filtrona i jest spokój, jednak u kumpla po zmianie z filtrona na manna uspokoiło się a miał taki sam problem. olej najlepiej 10w40 ale to poszukaj na forum, dużo o tym jest
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Witam panowie mam taki sam problem posiadma golfa 1.8 abs i też mi piszczy i mruga kontrolka oleju olej mam 15w40 castrol i filt oleju filtrona długi. Mówicie że może to być spowodowane olejem i filtrem. To na jaki olej najlepiej zmienić i filtr? dajcie znać jak macie jakieś pomysły.
Zmierz ciśnienie oleju to najwięcej będziesz wiedział. Bo równocześnie może być czujnik, zły filtr jak i wytarta pompa.
- michaal
- Badacz tematu
pare lat temu miałem taki sam problem.po zmianie oleju na syntetyczny .bo niewiedziałem na jakim jeżdził. wróciłem na mineralny i po jakimś czasie wszystko ustało. 

- Tomasz Domaciuk
- Berbeć
Cały czas mam ten problem z tym. A juz wymieniałem pompę oleju, czujniki obydwa nawet zamieniałem je miejscami i cały czas tak samo. Zalewam olejem moneralnym 15W40 bo niby takim był zalany więc nie zmieniałem ale nie wiem czy nie przejde na 10W40 i zobacze co będzie.
- yahara
- Czytacz
- PabloSBT
- Members
PabloSBT, nieprawda że długi filtr powoduje mruganie
miałem długi i krutki i tak asmo jest za każdym razem
filtr jest zlany tak czy siak
a długi bo ma zaworek co by nie cofało sie of wasza filozofia
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
k-m-r1 napisał(a):PabloSBT, nieprawda że długi filtr powoduje mruganie
jak masz to sami to sprawdź czy kabelki masz dobrze połączone przy czujnikach oleju
ja wymieniałem 5 razy olej i miałem 2 długie filtry i 3 krótkie i na długich migała kontrolka oleju a na krótkich nie
no chyba że był ciepły wtedy wcale nie migała 
- PabloSBT
- Members