przy odpalaniu mruga kontrolka oleju

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez tomasz146 » 16 gru 2012, o 20:11

a jaki kod silnika
masz

[ Dodano: 2012-12-16, 21:18 ]
kuzyn ma tez 1.4 i ma długi filtr
tomasz146
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 16 maja 2008, o 16:58
Lokalizacja: zielona góra

 

Postprzez yahara » 26 gru 2012, o 16:42

Witam panowie mam taki sam problem posiadma golfa 1.8 abs i też mi piszczy i mruga kontrolka oleju olej mam 15w40 castrol i filt oleju filtrona długi. Mówicie że może to być spowodowane olejem i filtrem. To na jaki olej najlepiej zmienić i filtr? dajcie znać jak macie jakieś pomysły.
yahara
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 19 lip 2012, o 15:47
Lokalizacja: wlkp

Postprzez trollu » 26 gru 2012, o 16:54

co do filtra to najlepiej manna chociaż ja mam też filtrona i jest spokój, jednak u kumpla po zmianie z filtrona na manna uspokoiło się a miał taki sam problem. olej najlepiej 10w40 ale to poszukaj na forum, dużo o tym jest
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez michaal » 26 gru 2012, o 18:57

Witam panowie mam taki sam problem posiadma golfa 1.8 abs i też mi piszczy i mruga kontrolka oleju olej mam 15w40 castrol i filt oleju filtrona długi. Mówicie że może to być spowodowane olejem i filtrem. To na jaki olej najlepiej zmienić i filtr? dajcie znać jak macie jakieś pomysły.


Zmierz ciśnienie oleju to najwięcej będziesz wiedział. Bo równocześnie może być czujnik, zły filtr jak i wytarta pompa.
michaal
Badacz tematu
 
Posty: 349
Dołączył(a): 21 kwi 2009, o 17:37
Lokalizacja: Mierzyce/Wieluń

Postprzez Tomasz Domaciuk » 26 gru 2012, o 21:51

pare lat temu miałem taki sam problem.po zmianie oleju na syntetyczny .bo niewiedziałem na jakim jeżdził. wróciłem na mineralny i po jakimś czasie wszystko ustało. :-)
Tomasz Domaciuk
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 18 gru 2012, o 17:49
Lokalizacja: Góra Kalwaria

Postprzez yahara » 27 gru 2012, o 20:12

Cały czas mam ten problem z tym. A juz wymieniałem pompę oleju, czujniki obydwa nawet zamieniałem je miejscami i cały czas tak samo. Zalewam olejem moneralnym 15W40 bo niby takim był zalany więc nie zmieniałem ale nie wiem czy nie przejde na 10W40 i zobacze co będzie.
yahara
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 19 lip 2012, o 15:47
Lokalizacja: wlkp

Postprzez michaal » 27 gru 2012, o 20:47

czujniki obydwa nawet zamieniałem je miejscami

Co to ci dało czujnik należy kupić nowy a nie bawić się w takie coś.
michaal
Badacz tematu
 
Posty: 349
Dołączył(a): 21 kwi 2009, o 17:37
Lokalizacja: Mierzyce/Wieluń

Postprzez yahara » 30 gru 2012, o 21:20

Czujniki są nowe i pompa oleju też nowa:)
yahara
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 19 lip 2012, o 15:47
Lokalizacja: wlkp

Postprzez PabloSBT » 30 gru 2012, o 23:02

kupiłeś pewnie ten długi filtr oleju i to dla tego ci miga :) ja mam to samo :P
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez k-m-r1 » 31 gru 2012, o 00:25

PabloSBT, nieprawda że długi filtr powoduje mruganie
miałem długi i krutki i tak asmo jest za każdym razem

filtr jest zlany tak czy siak

a długi bo ma zaworek co by nie cofało sie of wasza filozofia
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez PabloSBT » 31 gru 2012, o 12:40

k-m-r1 napisał(a):PabloSBT, nieprawda że długi filtr powoduje mruganie
miałem długi i krutki i tak asmo jest za każdym razem

filtr jest zlany tak czy siak

a długi bo ma zaworek co by nie cofało sie of wasza filozofia

jak masz to sami to sprawdź czy kabelki masz dobrze połączone przy czujnikach oleju :) ja wymieniałem 5 razy olej i miałem 2 długie filtry i 3 krótkie i na długich migała kontrolka oleju a na krótkich nie :) no chyba że był ciepły wtedy wcale nie migała :)
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez yahara » 1 sty 2013, o 12:44

to będę musiał zmienić ten filtr oleju na krótki bo denerwujące jest to :) a nie wiem czy olej też zmieniać z 15w40 na 10w40 ?
yahara
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 19 lip 2012, o 15:47
Lokalizacja: wlkp

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości