Witam
Byłem dzisiaj u mechanika który pracuje w serwisie VW no i spotkał się wcześniej z falującymi obrotami.Okazało się że prawdopodobnie u mnie walnięte jest oprogramowanie i trzeba wgrać je na nowo.Ja mam w 1.6 AEE oprogramowanie Magneti Marelli i jutro jadę do serwisu żeby wgrali to oprogramowanie na nowo.Mam nadzieję że wtedy będzie już ok.Aha i prawidłowe wolne obroty dla tego silnika to około 800. Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
problem z niskimi obrotami
Ostatnio edytowano 20 wrz 2007, o 20:38 przez Adam świderski, łącznie edytowano 1 raz
- Adam świderski
- Berbeć
przepustnica jest wymieniona,a do tego aparat zapłonowy,swiece,kable,a nawet uszczelka pod głowicą i wciąż nie jest tak jak być powinno.Przy wyrzucaniu biegu obroty skaczą i opadają i nieraz silnik gaśnie.Nie wiem co jeszcze może być przyczyną.
- Adam świderski
- Berbeć
Siema ja myśle że to mogą być zamałe obroty na biegu jałowym bo powinny miec od 850 do 900 obrotów i w czasie jazdy podczas zmiany biegów zdejmujesz noge z gazu i silnik gaśnie spróbuj przesunąc tak aparat zapłonowy na włączonym silniku aby wzrosły do podanej przezemnie wartości ale nie jestem pewien pozdrawiam
-

marko1967 - Members
Witam aros87 aparat zapłonowy jest tam gdzie schdzą się wszystkie kable od wysokiego napięcia to znaczy od świec zapłonowych wchodzą w kopułkie pod którą jest palec zapłonowy a cał ta puszka to aparat zapłonowy luzujesz nie wykręcasz i obracasz albo w prawo lub w lewo w jedną strone kręcisz to spadają obroty a w drugą rosną nie pamiętam co jest w którą ale sam zauważysz i pamiętaj aby po regulacji obrotów dokręcić aparat zaplonowy tymi śrubami co poluzowałesś życze pozytywnej regulacji pozdrawiam
-

marko1967 - Members
jesli sie kreci kopułką to niezmienia sie obrotów tylko wyprzedzenie zapłonu który tylko oddziałowywuje na obroty poniekąd
polecam raczej nie tykac zapłonu
a od wolnych obrotów jest pewien mechanizm elektroniczny na którym sie ustawia wolne obroty przynajmniej u mnie jest tak
polecam lektóre SAM NAPRAWIAM GOLF3
polecam raczej nie tykac zapłonu
a od wolnych obrotów jest pewien mechanizm elektroniczny na którym sie ustawia wolne obroty przynajmniej u mnie jest tak
polecam lektóre SAM NAPRAWIAM GOLF3
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
[
z kopułaka nie kombinuj to komputer steruj obrotami silnika jesli masz 1.6 AEE mareli 97r to 650 obr sa dobrymi obrotami dla tego slinka taki ten sinik jest ja sie juz tez nad tym kiedys głowiłem nie martw sie tez niewiem czemu tak ma byc? ale tak poprostu chyba ma byc
z kopułaka nie kombinuj to komputer steruj obrotami silnika jesli masz 1.6 AEE mareli 97r to 650 obr sa dobrymi obrotami dla tego slinka taki ten sinik jest ja sie juz tez nad tym kiedys głowiłem nie martw sie tez niewiem czemu tak ma byc? ale tak poprostu chyba ma byc
piekorz
- thomas
- Berbeć
witam - Redrick - dziabi3 - thomas napisali że wolnymi obrotami steruje komputer to prawda ale sama regulacja jest dość skomplikowana i potrzeba dużej wiedzy aby to ustawić oczywiście nikomu z was nie ujmując jego wiedzy dlatego pisałem o aparacie bo to jest dość prosty zabieg i z reguły w dużo przypadkach pomga delikatne ruszenie aparatem zaplonowym pozdrowienia dla ekipy golfiarzy
-

marko1967 - Members