Moderator: Moderator
Moje miasto to jest Kraków, po nim jeżdżę codziennie. Nie obrażam się, ale wiem dlaczego tak bardzo nie możecie w to uwierzyć i mój błąd, że nie napisałem tego na początku. Jeżdżę na VERVA 98 od wakacji. Następne tankowanie zrobię 95 i zobaczymy jak wyjdzie.
-

virus_wrona - Badacz tematu
Tak tłumaczył, mój profesor od PKiEM, że nie opłaca sie lać 95, bo w ostatecznym rozrachunku wychodzi na to samo.
-

Tak mnie atakujecie, więc może rzeczywiście źle to przeliczam. Mój poprzednik Golf 1,9D na tej samej trasie palił średnio od 5,5 - 6 l/100km, zgadzacie się z tym??
-

kurcze coś wyłączyli mi dowiadywanie o odpowiedziach więc sorki za zwłokę...co do tego ze hamulec się wyłącza (ImperfectCell) to prawda niestety
, jakoś niedawno jak lód przyłapał i wpadłem w poślizg (na szczęcie nic sie nie stało) to zgasł mi z tego wszystkiego pod koniec silnik i niestety automatycznie zablokowało mi hamulec także radze zawsze (o ile sie da:P) hamować stopniowo (abs w nodze
) a co do spalania to nie wiem jak by było na 98, był okres co przeszedłem na 98 ale nigdy nie było okazji (i kasy głównie) by tanknąć do pełna, po jakiś czasie znów wróciłem na 95 i szczerze mówiąc to nie widzę żadnej różnicy co do jazdy (przyśpieszenia itp), nie wiem czy u nas w łodzi tak ściemniają czy ja po prostu nie wychwytuje różnicy;/ (tzn nie skłamałem, może o ok 3% jest lepsze kopnięcie:P)...a co do tego ile mi w trasie pali to nie wiem bo nie sprawdzałem...aha, do Pawelooo bodajże, po mieście max to jest 100km/h ale w większości to nie da rady tyle zrobić przez te rozkopy u nas ale średnio rozpędzam sie do ok 80 i hamulec, 70 i skrzyżowanie...75 i rozkop, 100 i autobus ma przystanek i nie da rady go wyprzedzić... i tak sie u nas jeździ
...i nie wiem jak jest z tym bakiem, niby ma miec 55l, a mas co mi weszło to 48+to co było (nie wiem ile ale wskaznik był ciut przed pierwszą czerwoną kreską)...
[ Dodano: 2008-01-24, 18:31 ]
aha, tak przy okazji...jak odpalacie i przekręcicie kluczyk to miga wpierw wam na wskaźniku kilometrów coś takiego jak IN 02, ponoć powinno być IN 00, czy to jest jakiś błąd, wiecie coś o tym?
, jakoś niedawno jak lód przyłapał i wpadłem w poślizg (na szczęcie nic sie nie stało) to zgasł mi z tego wszystkiego pod koniec silnik i niestety automatycznie zablokowało mi hamulec także radze zawsze (o ile sie da:P) hamować stopniowo (abs w nodze
) a co do spalania to nie wiem jak by było na 98, był okres co przeszedłem na 98 ale nigdy nie było okazji (i kasy głównie) by tanknąć do pełna, po jakiś czasie znów wróciłem na 95 i szczerze mówiąc to nie widzę żadnej różnicy co do jazdy (przyśpieszenia itp), nie wiem czy u nas w łodzi tak ściemniają czy ja po prostu nie wychwytuje różnicy;/ (tzn nie skłamałem, może o ok 3% jest lepsze kopnięcie:P)...a co do tego ile mi w trasie pali to nie wiem bo nie sprawdzałem...aha, do Pawelooo bodajże, po mieście max to jest 100km/h ale w większości to nie da rady tyle zrobić przez te rozkopy u nas ale średnio rozpędzam sie do ok 80 i hamulec, 70 i skrzyżowanie...75 i rozkop, 100 i autobus ma przystanek i nie da rady go wyprzedzić... i tak sie u nas jeździ
...i nie wiem jak jest z tym bakiem, niby ma miec 55l, a mas co mi weszło to 48+to co było (nie wiem ile ale wskaznik był ciut przed pierwszą czerwoną kreską)... [ Dodano: 2008-01-24, 18:31 ]
aha, tak przy okazji...jak odpalacie i przekręcicie kluczyk to miga wpierw wam na wskaźniku kilometrów coś takiego jak IN 02, ponoć powinno być IN 00, czy to jest jakiś błąd, wiecie coś o tym?
- Tiiger
- Czytacz
Tiiger, no ja nie mam ABS-u i mi hamulec dziala bo sprawdzalem... hehe zawsze bylem uprzedzony do tego systemu i postrzegalem go jak taki system ratunkowy dla kobiet przed blokowaniem kol zeby jeszcze mogly manewrowac (bez obrazy drogie Panie) hehe no ja sie staralem ucelwac takie bez ABS-u i mi sie udalo 

-

Imper - Members
czesc tez mam golfa III 1.4 abd 94r i teraz w zimie pali mi w miescie 9l czy komus z was naprawde w zimie pali kolo 7l bo na badaniu spalin sonda mi wskazuje 1.1 i nie wiem czy tak ma byc czy mam cos jeszcze w autku felernego 

- ssmoskito
- Berbeć