ile mi pali w trasie zrobie jakies 500km na baku .. a po miescie 400 ... czyli jakies 11/14 l
najprawdopodobneij wina termostatu .. dzisiaj wymieniam, dorzuce filtr paliwa ... i swiece i zobaczymy wtedy ...
Moderator: Moderator
Kruq napisał(a):ile mi pali w trasie zrobie jakies 500km na baku .. a po miescie 400 ... czyli jakies 11/14 l
najprawdopodobneij wina termostatu .. dzisiaj wymieniam, dorzuce filtr paliwa ... i swiece i zobaczymy wtedy ...
no to sprawdzaj bo narazie cie pozera razem z kopytami
...masakra spalanie na benzynie;/....*****************************
VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members
no narazie silnik mialem niedogrzany .. max 70* czyli caly czas chodzil na ssaniu... zobaczymy ...
w trasie nie powinien mi przekraczac 7.5-8 a w miescie jak dyche to max .. przy spokojnen jezdzie ... tzn normalnej 
w trasie nie powinien mi przekraczac 7.5-8 a w miescie jak dyche to max .. przy spokojnen jezdzie ... tzn normalnej 
-

Kruq - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak byłem u mechanika to sprawdziliśmy i jest po lewej stronie silnika wtyczka od sondy i mechanik powiedział ze swieżo musiała być wyciagnieta ale sondy brak:( Myślę ze ktoś wcześniej co miał golfika opchnał katalizator razem z sonda i wstawił inny katalizator bez wyjścia na sonde.I teraz tak jezdze bez tej sondy i mi spala 10 /11 na 100km przy normalnej jeździe. Czy to by była przyczyna tego ze tak pali?? silnik mam ABU 1,6 benz to gdzie w nim jest wejscie na sonde w katalizatorze w końcu czy gdzie??
- cobra12121986
- Berbeć
ja mam ten sam silnik co Ty Kruq i w wakacje przejechałem na pełnym baku około 700 kilometrów a dodam że było to w 4 osoby na pokładzie + bagażnik załadowany full i w tym okresie też jeździłem na niedogrzanym silniku max 70 stopni.... czasem tylko na stromych podjazdach wskakiwało do 90 i jak leciałem na A1 ponad 150 ale to tylko momentami tak szarżowałem 

Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Ostatnio zrobiłem kurs z Alwerni do Krakowa i z powrotem (nie autostradą tylko przez brodła, liszki,bielany) łącznie 76KM w tym około 10-15 w samym krakowie po mieście. Po powrocie komputer wskazał średnie spalanie na 100KM 6,5L. Nie jechałem oczywiście agresywnie tylko spokojnie i jak najoszczędniej.
-

$kubi - Gaduła
Re: duzo pali
problem polega w dozowniku zle ci miesza powietrze z bezyna moj golf 18 pali 8 litrow do 10 u ciebie ucieka ok 3 litrow problem mialem taki z 2 odpowiedz mechanik na regulacje
- barrister
- Czytacz