Moderator: Moderator
ambocik prosiłbym o więcej szczegółów. Ile spala, jak reaguje na skręcanie kierownicą na postoju i kiedy wymieniałes olej. I przy jakiej temperaturze zaczyna "świrować", a czy masz go w gazie?
Golf 3 ks
- Kaczor2133
- Czytacz
witam
niedawno sprowadziłem golfa 3 1,6 benzyna z niemiec i pali mi 10 nawet 11 na 100km byłem u mechanika wymieniłem olej pasek rozrzadu filtr paliwa i oleju i pytałem go jaka to może być przyczyna a on sprawdził i nie ma sondy!! katalizator jest ale nie ma wejscia na sonde!!!! pomóżcie
niedawno sprowadziłem golfa 3 1,6 benzyna z niemiec i pali mi 10 nawet 11 na 100km byłem u mechanika wymieniłem olej pasek rozrzadu filtr paliwa i oleju i pytałem go jaka to może być przyczyna a on sprawdził i nie ma sondy!! katalizator jest ale nie ma wejscia na sonde!!!! pomóżcie
- cobra12121986
- Berbeć
sonda w golfie 3 1.6 jest umieszczona w wydechu między silnikiem a łączeniem z drugim końcowym tłumnikiem (pod kadłubem). Wiem że niektóre golfy i passaty zamiast sondy posiadały zamontowane fabrycznie strumienice zamiast sondy aby obnizyc emisję spalin i problemy obrotowe. Możesz miec seryjnie zamontowany taki układ. Aby sprawdzić stan takiej konfiguracji musisz podać mi rok produkcji i sprawdzić czy jest wiązka do sondy. Przy kałubie powinien być osobliwy stelaz na wiązkę kablową w okładzinie. Srednica ok 8mm. I podaj mi numer silnika
Golf 3 ks
- Kaczor2133
- Czytacz
panowie ja mam golfika III silnik 1.8 benzyna i nie moge zrobic 100km na 10 litrach. brakuje ok 20 km. wymienilem swiece, palec rozdzielacza, filtry. a jezdze bardzo spokojnie. to normalka ze tyle pali??
- marian19885
- Berbeć
no bez przesady .. fabrycznie podaja ze 9l po miescie 1.8 ABS ...
mi tez strasznie duzo pali .. ale ja mam teraz problemy z termostatem .. niedlugo go wymienie tlyko musze sie doweidziec jak (wie ktos jak ? 1.8 ABS ) do tego wymienie swiece bo zrobilem jakies 25tysi na nich .. i filtr paliwa i zobacze wtedy ...
ale narazie to brakuje mi stypendium na paliwo hehe
mi tez strasznie duzo pali .. ale ja mam teraz problemy z termostatem .. niedlugo go wymienie tlyko musze sie doweidziec jak (wie ktos jak ? 1.8 ABS ) do tego wymienie swiece bo zrobilem jakies 25tysi na nich .. i filtr paliwa i zobacze wtedy ...
ale narazie to brakuje mi stypendium na paliwo hehe
-

Kruq - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no niby tak .. ale nie powinno byc az takiego przklamania chyba ?
btw jak wymieniam filtr paliwa to poleci mi paliwo ? jest jakis zaworek zabezpieczjacy czy cus ? 1.8 ABS
btw jak wymieniam filtr paliwa to poleci mi paliwo ? jest jakis zaworek zabezpieczjacy czy cus ? 1.8 ABS
-

Kruq - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja wymienialem filtr paliwa i troszke tylko z przewodziku polecialo. pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-01-26, 11:14 ]
kruq a powiedz ile tobie tak mniej wiecej pali.
[ Dodano: 2008-01-26, 11:14 ]
kruq a powiedz ile tobie tak mniej wiecej pali.
- marian19885
- Berbeć
kaczor2133 słuchaj mechanik mi mówił ze mam wtyczkę do sondy z lewej strony silnika i brak sondy w niej. widac było że jest świeżo wypięta ta sonda. Byc moze ktoś katalizator zamienił i wstawił bez wejścia na sonde??? a tamten opchnął z tą sonda. Przez to by było te większe spalanie??? jedżę normalnie nie wstawiam mu. a pali 10/11 na100km. rok golfa 1993 silnik 1,6 benzyna Pomóżcie
- cobra12121986
- Berbeć