.
Ja mam 1,6 w gazie i pali mi 9,5 ale gazu hii tak dla pocieszenia

Moderator: Moderator
?? 
grecki napisał(a):Witam.Mam silnik 1.4 60 kucyczków,dzis zrobiłem 1 pomiar spalania i wyszło mi 9.5/100 benzyny(auto od 2 tygodni mam w kraju).Chyba nie ma rewleki.Pytanie głównie do posiadaczy 1.4 :ile Wam palą golfy,zastanawiam się nad gazem,bo mysłałwm ,ze będą to w miare oszczedne silniki
przyspieszać i spalanie będzie mniejsze.
amibocik napisał(a):Mam Maly Problemik Mam golfa 3 1.8 GT pali mi sporo a pozatym dzieja sie dziwne rzeczy. Gdy chodzi na postoju pochodzi troszke i spadaja mu obroty zaczyna gasnac a wrecz takjakby sie dusic przy tym zaczyna kompic po przegazowaniu problem znika.Pojawia sie po jakies chwil ale nie zawsze sie tak dzieje. Wymienilem filtr powietrza i bez rezultatu, mam zamiar wymienic jeszcze filter paliwa ale znajomi muwia mi ze mi nic to nie pomoze co robic??
...lepiej dobrze to sprawdz...u ojca w peugocie nieraz rozszczelniaja sie przewody przy wtryskach i ucieka tam benzyna i wlasnie smierdzi;/;/;/amibocik napisał(a):wlasnie jak schodzi z obrotów zauwazylem ze tak jak by mi stzrtelal w tlumnik
, nie wiem ile w trasie bo nie było okazji przetestować, dodam tylko że jeżdżę na 95, ponoć na 98 pali mniej ale nie wiem bo nie sprawdzałem, dodam tylko że też nie wiem czy tak powinno być ale sporo osób mówi ze to ok...Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości