Witam,
Drodzy koledzy - pytanko następujące:
Czy ud ami się przejechać ok 60km na walniętej uszczelce pod głowicą nie czyniąc spustoszenia
w silniku??
Ewentualnie co zrobić, jak jechać aby nie zrobić nic złego sercu golfa??
Potrzebuję przejechać nim do mojej wioski ponieważ tam naprawa jest o połowę tańsza.
Myślałem żeby jechać powoli nocą, starając się nie zagrzać silnika - dobrze kombinuję??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
nie szybciej niz 50 /60 km/h i z przerwami po piec co 20 km i smialo powines dojechac
[ Dodano: 2007-12-28, 10:23 ]
po 5 minut
[ Dodano: 2007-12-28, 10:23 ]
po 5 minut
- golfik18gtmicha
- Czytacz
Ciecz chłodząca już się wymieszała z olejem - mam stan oleju na maxa..ale jest ciemny tak jak powinien, nie jest rozrzedzony za bardzo.
Nie wiem dokładnie co z uszczelką ponieważ objawem jest - wycie i świecenie się kontrolki od oleju...(gdy się silnik nagrzeje) a także poziom płynu poniżej minimum i plamki oleju w nim, ale na zewnątrz nic nie wycieka.
golfik18gtmicha - tak też właśnie kombinuję... co jakiś czas odpoczynek..plusem jest (tak mi się wydaje) niska temperatura na zewnątrz...rozpędzę sie jakoś i na luzzzzik...pojadę w nocy , żeby nie denerwować innych kierowców.
co sądzicie?
Nie wiem dokładnie co z uszczelką ponieważ objawem jest - wycie i świecenie się kontrolki od oleju...(gdy się silnik nagrzeje) a także poziom płynu poniżej minimum i plamki oleju w nim, ale na zewnątrz nic nie wycieka.
golfik18gtmicha - tak też właśnie kombinuję... co jakiś czas odpoczynek..plusem jest (tak mi się wydaje) niska temperatura na zewnątrz...rozpędzę sie jakoś i na luzzzzik...pojadę w nocy , żeby nie denerwować innych kierowców.
co sądzicie?
- Tongpo
- Czytacz