Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Innym miejscem gdzie moze plyn uciekac jest padajaca pompa wody, ona ma specjalny kanalik ktory odprowadza plyn na asfalt tzn. że nie widac na silniku i wezach zadnego sladu bo plyn wylatuje pod autem.
Jesli plyn uciekałby przez padnieta uszczelke to albo podnosilby sie Tobie poziom oleju, albo spaliny mialy by bialawy kolor.
ktos pomogl daj punkta
Jesli plyn uciekałby przez padnieta uszczelke to albo podnosilby sie Tobie poziom oleju, albo spaliny mialy by bialawy kolor.
ktos pomogl daj punkta

- opolanin
jeżeli ubywa ci dużo płynu to:
-niszczelna chłodnica
-króćce, czasem nie widać tego wycieku
-jeżeli w płynie jest olej to uszczelka pod głowicą lub chłodnica oleju
-jeżeli w oleju płyn to tjw tylko że jeszcze pod korkiem oleju jest takie masło.
-niszczelna chłodnica
-króćce, czasem nie widać tego wycieku
-jeżeli w płynie jest olej to uszczelka pod głowicą lub chłodnica oleju
-jeżeli w oleju płyn to tjw tylko że jeszcze pod korkiem oleju jest takie masło.
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
Właśnie - masła nie ma,
poziom oleju podniesiony,
po odpaleniu nie pluje płynem chłodzącym (przy odkręconym korku)
płyn chłodzący wycieka w dużych ilościach z ok króćca, w miejscu gdzie jest czterema śrubami przykręcony do komory silnika
Ciekaw jestem co jest przyczyną takiego zachwoania:/
poziom oleju podniesiony,
po odpaleniu nie pluje płynem chłodzącym (przy odkręconym korku)
płyn chłodzący wycieka w dużych ilościach z ok króćca, w miejscu gdzie jest czterema śrubami przykręcony do komory silnika
Ciekaw jestem co jest przyczyną takiego zachwoania:/
- Tongpo
- Czytacz
wymień króciec i będzie po problemie, takie jest moje zdanie, pózniej bedziesz mógł kąbinować króciec to koszt około 20zł a i tak będziesz musiał go wymienić
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
Ok...a czy dolewając co kilkanaście kilometrów płynu chłodzącego...oraz nie przekraczając 50ki....przejadę z lejącym króćcem (abstrahując od możliwej pękniętej uszczelki pod głowicą) 60 km??
Nie chcę się rozdrabniać - tylko odstawić samochód do zaprzyjaźnionego dobrego i tańszego niż Kraków mechanika..i niech zrobi wszystko.
co sądzicie?
Nie chcę się rozdrabniać - tylko odstawić samochód do zaprzyjaźnionego dobrego i tańszego niż Kraków mechanika..i niech zrobi wszystko.
co sądzicie?
- Tongpo
- Czytacz