gol3 1.4b-gaz. rok 1992Moderator: Moderator
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
czujnik oleju
pop przejechaniu gdzieś mniej więcej 60km włączył mi się sygnał dzwiękowy i zaświeciła lampka oleju.puścilem go na luz i zapodałem trochę większe o broty.wszystko się uspokoiło.mam pytanie w związku z tym co jest grane
gol3 1.4b-gaz. rok 1992
gol3 1.4b-gaz. rok 1992- wojciech72
- Berbeć
możliwe ze czujnik sie zużył i działa źle i załącza lampka kontrolną smarowania przy minimalnym ciśnieniu dopuszczalnym dja jazdy
porostu ssie rozpieprzył
2 możliwe ze masz za niskie ciśnienie na pompie lub panewki wylatane sa
rozwiązanie jedz na pomiar ciśnienia oleju lub kup nowy czujnik
a powiedz mi ile ci pali gazu bo mi od 7,6 do 8,8 t/m
porostu ssie rozpieprzył
2 możliwe ze masz za niskie ciśnienie na pompie lub panewki wylatane sa
rozwiązanie jedz na pomiar ciśnienia oleju lub kup nowy czujnik
a powiedz mi ile ci pali gazu bo mi od 7,6 do 8,8 t/m
- dziabi3
- Members
Ok bede bardzo wdzieczny tu opisalem swoj problem z autem http://www.golf3.pl/topics9/szybka-jazda-vt6276.htm
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
-

farser - Czytacz
w moim przypadku wszystko zaczęło się pieprzyc po wymianie oleju.miałem pół syntetyk i wlałem pół syntetyk no i zaczęło się.mówią że mogłem wlac minerala (mam przejechane według odczytu 165000 a ile na prawdę
)zaczęli od góry czujnik oleju był walnięty,uszczelka pod górną pokrywą umyli go no i zobaczymy-koszt 140zl.ale widzę że na tym się nie skończy na uszczelce miski też coś zaczęło się dziac.pozdrawiam 
)zaczęli od góry czujnik oleju był walnięty,uszczelka pod górną pokrywą umyli go no i zobaczymy-koszt 140zl.ale widzę że na tym się nie skończy na uszczelce miski też coś zaczęło się dziac.pozdrawiam 
- wojciech72
- Berbeć
Mam dokładnie ten sam problem od 2 tygodni, dolewałem oleju, sprawdzałem kilkanaście razy i nic, zaświeca się kontrolka i sygnał dźwiękowy, co prawda już wcześniej wskazówka licznika wskazywała niedokładnie temperaturę ale kontrolka się nie świeciła, nie wiem co jest, może ktoś ma jakiś pomysł?? Moje podejrzenia: czujnik padł lub co gorsza strzelił blok silnika ale to najgorsze co może byc:(
- pulsar83
- Czytacz
No ja podjechalem sprawdzilem kompresie powinno byc 0.2 a jest 0.1 caly dol sinika do roboty naprawa w zaleznoscie cos sie zjebalo trzeba rozebrac silnik moze na ktorejs panewce gubi cisnienie moze na wale ale cos w granicach 1000 w najgorszym wypadku.Doradzaja kup nowy silnik jak zrobisz dol silnika niedlugo pierdolnie gora trzeba wszystko szlifowac.Nowy silnik znalazlem od 1.4 za 1000 zl zalozenie ze 300 wlasnie sie zastanawiam co zrobic na silnik bede mial gwarancje jak cos jest spierdolone to odadza kase narazie autko smiga ale na dluzsze trasy lepiej nie ryzykowac istnieje mozliwosc zatarcia 

Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
-

farser - Czytacz
Niestety jak zaczolem dzis jezdzic po robocie i sprawdzac dodam ze wszystko zalatwialem po znajomosci takze ludzie powiedzieli mi prawde co jest i odrazu zalatwili silnik ale ci powiem ze kolana mi sie ugiely dzis nie wiem co zrobic ale doradzali kup nowy silnik...
narazie jezdzi ale zaczynaja sie wakacje i zaczna sie dalsze trasy takze...
narazie jezdzi ale zaczynaja sie wakacje i zaczna sie dalsze trasy takze...Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
-

farser - Czytacz
Oby to byl tylko czujnik w twoim przypadku ja uszczelke pod glowica mam w porzadku cos w srodku sie dzieje...dodam ze silnik mam suchy i nic nie cieknie mialem na poczatku filtr oleju niedokrecony ale to ogarnolem
-

farser - Czytacz