Moderator: Moderator
Cześć. Od roku jestem posiadaczem Golfa III 1.9D sprowadzony z Niemiec. Jak zwykle przy nowo nabytym samochodzie wymieniłem u mechanika pasek rozrządu i napinacz, jednak po przejechaniu 1.5 tys. km okazało się, że pasek jest całkowicie zużyty tj coś go ścina z szerokości od strony plastikowej osłony na rozrząd a przy tym piszczy.
- ROMAN WOJTASZ
Witam.
Właśnie się zalogowałem, wobec czego parę słów:
-od dwóch tygodni jestem posiadaczem VW Golfa III 1.4 Variant, wersja Basic;
-miejsce zamieszkania: Poznań
-zainteresowania: motoryzacja, ciężka muza.
Witam i pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
-od dwóch tygodni jestem posiadaczem VW Golfa III 1.4 Variant, wersja Basic;
-miejsce zamieszkania: Poznań
-zainteresowania: motoryzacja, ciężka muza.
Witam i pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
- mnemeth
- Berbeć
hejka :)
witam jestem nowy na tym forum choc od ponad dwoch lat jestem bardzo aktywnym urzytkownikiem na forum www.vwgolf.pl. mozna kliknac na profil piotra2 i ... mam nadzieje ze i tu znajde grono fajnych kumpli z ktorymi tez bedzie mozna sie spotkac na jakims spocie.posiadam autko golf gti 16v 96r .mam nadzieje ze moje doswiadczenie pomoze ktoremus z was a i was bede prosil o pomoc
pozdrawiam
pozdrawiamOstatnio edytowano 21 sty 2008, o 00:59 przez piotr2, łącznie edytowano 1 raz
-

piotr2 - Czytacz
Witaj, także mam 1,9 .Zastanawiam się w jakim celu chcesz wymieniać olej w skrzyni."Mądra" książka o golfie mówi, że oleju w skrzyni się nie wymienia, chyba, że po naprawie.Wtedy zalecany jest olej do przekładni hipoidalnych klasy lepkości SAE 80 (2 litry).
Jeżeli jednak potrzebujesz wiedzieć gdzie olej spuścić i gdzie wlać to proszę bardzo:
http://i91.photobucket.com/albums/k302/ ... oard01.jpg
Jeżeli jednak potrzebujesz wiedzieć gdzie olej spuścić i gdzie wlać to proszę bardzo:
http://i91.photobucket.com/albums/k302/ ... oard01.jpg
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
witam
Witam.
Mam na imię Tomek. Mieszkam w Kwidzynie.
Na dzień dzisiejszy jeszcze nie mam Golfa, ale w planach jest zakup III z silnikiem 1.8.
Na forum wpadłem tak tylko poczytać sobie troszkę o tym modelu z tym silnikiem. I mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będę właścicielem golfa III. Tylko muszę wywalczyć ubezpieczenie z kolizji.
Pozdrawiam.
Mam na imię Tomek. Mieszkam w Kwidzynie.
Na dzień dzisiejszy jeszcze nie mam Golfa, ale w planach jest zakup III z silnikiem 1.8.
Na forum wpadłem tak tylko poczytać sobie troszkę o tym modelu z tym silnikiem. I mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będę właścicielem golfa III. Tylko muszę wywalczyć ubezpieczenie z kolizji.
Pozdrawiam.
- KeySee