ja bym dozucil troche i kupil cos takiego sprawdzone radio i warte swojej ceny. a moze jak poszukasz znajdziesz taniej ale trzymaja sie w cenie. pozdro jak nie bedziesz chcial 48 to pomyslimy co z tych twoich wybrac ale przemysl to co ci podeslalem.
http://www.allegro.pl/item920003297_ala ... aniej.html
Moderator: Moderator
nie no nie będę miał tyle kasy, zastanawiam się nad tym różnica tylko w antenach, dużo gorsza jest 100 od 145??
http://www.allegro.pl/item908969172_ala ... lonka.html
http://www.allegro.pl/item908969167_ala ... lonka.html
skłaniał bym się bardziej do 100, nie chce mieć takiego długiego bata na dachu, a poza tym nie zbierała by może tylu zakłóceń
http://www.allegro.pl/item908969172_ala ... lonka.html
http://www.allegro.pl/item908969167_ala ... lonka.html
skłaniał bym się bardziej do 100, nie chce mieć takiego długiego bata na dachu, a poza tym nie zbierała by może tylu zakłóceń
-

LTD - Czytacz
Witam, ja właśnie jestem na etapie kupowania cb radia i skłaniam się ku temu: ALAN 48, co o nim sądzicie i jak by się przedstawiał montaż tego radyjka w golfie III, bo jednak te cb jest dość spore. Na allegro są te radyjka już nawet w zestawie z anteną np.
ALAN 48 PLUS MULTI
Ten sprzedawca znajduje się nie daleko toteż bym sobie odebrał osobiście
ALAN 48 PLUS MULTI
Ten sprzedawca znajduje się nie daleko toteż bym sobie odebrał osobiście

-

Szkodzin - Berbeć
powiem ze alan 48 plus to b.dobre radia duzo bajerów i typu wyjscie na"megafon" itp
radyjko w tunel srodkowy i gitara
radyjko w tunel srodkowy i gitara
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
Witam serdecznie, ponieważ miałem pewne doświadczenie m.in. cb'kach, które tu opisujecie - postanowiłem wyrazić swoje zdanie. W rodzinie jest 3 auta, w każdym inna konfiguracja. W swoim MKIII mam Uniden 520 pro xl + President Missouri (z całym szacunkiem dla kolegi który się wypowiadał, że anteny z cewką szklaną są kiepskie
), drugie auto to (był)-Alan 199-A czyli tzw. "szumofon" + Hustler IC-100 a potem zmiana na Uniden 520 pro xl + Sirio ML-145 i jest naprawdę fajno, teraz nie ma co kombinować, trzecie auto to Alan 48 Plus + Hustler IC-100 i problemy z komunikacją (nadawniem - 2 razy alan 48 poleciał do serwisu). Wniosek nasuwa się jeden, kupić w miarę nie drogie sprawdzone CB ale stawiając również duży nacisk na antenę, Uniden to podzespoły Presidenta w tańszej wersji, dobierz antenkę lepszą i będzie naprawdę wystarczająco, wiem co mówię.
Interesowałem się długo tym tematem, ostatnio dostrajałem tego Unidena z Sirio i chciałem się sprawidzić, podjechałem do zestrojenia cb'ka i gość powiedział, że w "zerach" jest praktycznie ideał, nie ma co ustawiać. A jakby kogoś bardziej ciekawiło - w terenie gdzie występują duże wzniesienia nawiązałem bezproblemową komunikację nad.-odb. na odległość 7km, przy czym max. to +/- 10km a przecież bat missouri jest krótki, więc chyba nie najgorzej
Decyzja oczywiście należy do Ciebie ale pewne sugestie podsunąłem
Pozdrawiam.
), drugie auto to (był)-Alan 199-A czyli tzw. "szumofon" + Hustler IC-100 a potem zmiana na Uniden 520 pro xl + Sirio ML-145 i jest naprawdę fajno, teraz nie ma co kombinować, trzecie auto to Alan 48 Plus + Hustler IC-100 i problemy z komunikacją (nadawniem - 2 razy alan 48 poleciał do serwisu). Wniosek nasuwa się jeden, kupić w miarę nie drogie sprawdzone CB ale stawiając również duży nacisk na antenę, Uniden to podzespoły Presidenta w tańszej wersji, dobierz antenkę lepszą i będzie naprawdę wystarczająco, wiem co mówię.
Interesowałem się długo tym tematem, ostatnio dostrajałem tego Unidena z Sirio i chciałem się sprawidzić, podjechałem do zestrojenia cb'ka i gość powiedział, że w "zerach" jest praktycznie ideał, nie ma co ustawiać. A jakby kogoś bardziej ciekawiło - w terenie gdzie występują duże wzniesienia nawiązałem bezproblemową komunikację nad.-odb. na odległość 7km, przy czym max. to +/- 10km a przecież bat missouri jest krótki, więc chyba nie najgorzej
Decyzja oczywiście należy do Ciebie ale pewne sugestie podsunąłem
Pozdrawiam.- MysieQ
- Czytacz
alan 48+multi jak dla mnie super mam 2 lata i działa bez problemu do tego antena ML 145 M idland i gitara.
A zamonyowane mam nad prawą nogą pod fajerą.
A zamonyowane mam nad prawą nogą pod fajerą.
-

SYLWEEQ79 - Members
No właśnie ja się zacząłem obawiać gdzie zamontuje nowy zakup, bo do tej półeczki na środkowej konsoli (zaraz za drążkiem zmiany biegów) to raczej nic nie wejdzie, no i nie ma jak tam zamontować bez jakiś większych modyfikacji w plastikach
A może ma ktoś jakieś zdjęcia na kompie mocowania CB radia w swojej III?
Pozdrawiam
A może ma ktoś jakieś zdjęcia na kompie mocowania CB radia w swojej III?
Pozdrawiam
-

Szkodzin - Berbeć
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja juz od 2lat smigam na alan 109 i nie mam z nim zadnych problemow, wczesniej mialem antene magnesowke hustlera 100 i jak mi koles zestroil sciagala z 10km pozniej zalozylem uchwyt na stale i zmienilem antenke teraz mam 40cm zestrojona u tego samego kolesia w zestawie z tym samym radyjkiem sciaga mi z 6km cow zupelnosci wystarcza by dowiedziec sie o droge
-

strzeliniasty - Members
no ja też sobie chwalę Alana 109.... z antenką ML-145 ściągam średnio z 10km
Wystarczy dobrze ustawić pokrętła i naprawdę radyjko jest wystarczające...
Wystarczy dobrze ustawić pokrętła i naprawdę radyjko jest wystarczające... GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio