slychac wycieraczki pompe i wentylator w CB

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

slychac wycieraczki pompe i wentylator w CB

Postprzez dawi19 » 6 sty 2011, o 20:38

Witam

posiadam cb-radio ALAN 109 i mam straszne zaklucenie, slysze jak dziala pompa paliwa, wycieraczki i wszystko co jest w aucie. co to moze byc? prosze o pomoc :(

Z gory dziekuje
dawi19
Badacz tematu
 
Posty: 374
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 23:43
Lokalizacja: Rybnik

slychac wycieraczki pompe i wentylator w CB

 

Postprzez radomiak » 6 sty 2011, o 21:07

proponuje poczytac jak sie do tego zastosowac jest kilka rad jak tego uniknac lub zminimalizowac
http://www.golf3.pl/topics8/problem-z-cb-vt27521.htm
http://www.golf3.pl/topics8/cb-i-dziwne ... t23893.htm
http://www.golf3.pl/topics8/cb-i-dziwne ... t23893.htm
http://www.golf3.pl/topics8/sq-i-rfgain-vt22484.htm
http://www.golf3.pl/topics8/sq-i-rfgain-vt22484.htm
jesli zastosujesz sie do tych rad i nie pomoze to tylko zmiana radia pomoze lub jakis filt (tylko nie te z all..) lub pierscienie ferytowe. jeszcze jedno sp[rawdz czy zaklucenia ida kablami czy przez antene . zrob tak sprawdz zaklucenia przy podlaczonej antenie i bez anteny( przy odlaczonej antenie nie wciskamy gruszki) .
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez dawi19 » 6 sty 2011, o 21:35

jak odlacze antene to niemam zaklucen
dawi19
Badacz tematu
 
Posty: 374
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 23:43
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez radomiak » 6 sty 2011, o 23:21

co to za antena zdiecie lub opis poprosze :-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez dawi19 » 7 sty 2011, o 00:14

ANTENA CB SUNKER ELITE CB 109 + MAGNES

Antena CB z podstawą z magnesem

Cechy:

* częstotliwość 26-28MHz
* wzmocnienie 4dB
* impedancja 50 om
* moc 150W
* kabel RG58/U
* wtyk PL259
* waga 550 g
* długość anteny 1m

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
dawi19
Badacz tematu
 
Posty: 374
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 23:43
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez Gizmo046 » 7 sty 2011, o 20:20

moim zdaniem albo antena może być źle dostrojona albo uszkodzona......
Gizmo046
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 31 paź 2010, o 19:45
Lokalizacja: Szczucin

Postprzez kamyk212121 » 7 sty 2011, o 20:52

przyczyny jak radio samo nie robi szumow po załaczączonym silniku to pewnie antena sprawdz antene kabel ///.... i dał bym filtr na zasilanie jakimi to dysponuje:) 20 zł + wysyłka ale to jest filtr i ferryt dostaniesz gratis ode mnie jak z forum jesteś pozdro
kamyk212121
Badacz tematu
 
Posty: 201
Dołączył(a): 22 lut 2010, o 20:02
Lokalizacja: Płock/Gąbin

Postprzez radomiak » 8 sty 2011, o 00:50

antene odlaczasz od radia tak?? tz odkrecasz beczke przy radiu czy odkrecasz antene od magnesu???
zrob tak odkrec antene od magnesu (jesli sie da) i niech bedzie podloczone do radia (kabel) powinny byc delikatne szumy i wtedy sprawdzaj. jeszcze jedno sprawdz swr jak jest ok to antena tego typu nie zda u ciebie egzaminu filtr lub feryty na kable zasilajace jak najbardziej ale u ciebie na 90% smieci zbiera antena jeszcze napisz gdzie ja stawiasz najlepszym miejscem jest srodek dachu. pozycz od kogos antene tylko inna i zobacz czy mniej zbiera
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez dawi19 » 8 sty 2011, o 02:21

mialem 2 inne anteny i to samo sie dzieje
dawi19
Badacz tematu
 
Posty: 374
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 23:43
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez swatu » 8 sty 2011, o 10:53

dawi19 napisał(a):mialem 2 inne anteny i to samo sie dzieje
najlepiej to podjedz do zakładu gdzei stroja anteny i niech wezma kilka modeli i sprawdza ci je pod radiem ,moze sie okazac ze radio jest uszkodzone a nie antena.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez czaro » 8 sty 2011, o 11:10

Według mnie to trzeba założyć filtr i tyle. Wcale nie musi być nic uszkodzone. Mnie się działo tak samo, pojechałem do magików, założył mi filtr tyle że jakiś lepsiejszy i nic się w tym momencie nie dzieje. Zapłaciłem chyba 5 dyszek za filterek i nie ma opcji żeby mi cokolwiek ściągało.
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez swatu » 8 sty 2011, o 11:18

dobre radio samo w sobie ma filtry chyba,ze jest to najtanszy model bez filtracji sygnału wtedy owszem dodatkowe filtry moga pomóc.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości