Podłączenie wzmacniacza

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez slavwek.ie » 18 mar 2014, o 00:02

Teoretycznie moze być problem, bo wzmacniacz startuje tuż przed rozruchem silnika kiedy następują największe spadki napięcia, niektóre wzmacniacze mogą tego nie przeżyć.
Podłącz tak jak należy.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

 

Postprzez drewnom » 18 mar 2014, o 00:18

Tylko właśnie on w ogóle nie reaguje na napięcie które jest w Remote...
Żaróweczka się nie pali nic.
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 18 mar 2014, o 00:21

Sprawdzasz na tunerze czy na odtwarzaczu?
Włącz profilaktycznie AF i TA w opcjach tunera.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 18 mar 2014, o 20:33

Nic to nie dało. Nadal nie reaguje na Remote
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez Zakvas » 20 mar 2014, o 20:24

wzmacniacz podlacz normalnie (-)minus do masy
(+) do plusa na aku(zaloz bezpiecznik do nowego przewodu)
a remote na wzmacniaczu podlacz poprostu do plusa
tj. zmostuj polaczenie
Zakvas
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 22:00
Lokalizacja: szczecin

Postprzez drewnom » 20 mar 2014, o 23:35

yyy mógłbyś mi to w Paincie rozrysować ??
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 20 mar 2014, o 23:41

remote na wzmacniaczu podlacz poprostu do plusa
tj. zmostuj polaczenie

w tej sytuacji wzmacniacz bedzie caly czas pracował i rozwali baterię
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Zakvas » 29 mar 2014, o 18:45

jak ma dobre aku to i wzmachol moze dzialac caly czas :)
Zakvas
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 22:00
Lokalizacja: szczecin

Postprzez slavwek.ie » 29 mar 2014, o 19:50

Zakvas napisał(a):jak ma dobre aku to i wzmachol moze dzialac caly czas :)
naprawdę doskonały pomysł. . Masz jeszcze jakieś ciekawe?
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Banita95 » 30 mar 2014, o 00:57

Zakvas, Dobry aku ? proszę cie ktoś ci bajek nawciskał jeżeli wzmacniacz nie wyłączy się wraz z radiem to z rana zaliczysz zdziwienie ;] rozładuje ci doszczętnie aku
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości