Podłączenie wzmacniacza

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez slavwek.ie » 3 mar 2014, o 13:00

drewnom napisał(a):To nie kumam czemu w podpisie masz
Cytat:
Voice Kraft - postaw na jakość!
Ło Boszzzzz, nie wiedziałem, że weźmiesz sobie do serca...
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

 

Postprzez drewnom » 3 mar 2014, o 13:04

Tak tylko pytam ;)


Na tamtym forum koleś proponuje (dobre) kable i chyba zmieszczę się w 100zł ze wszystkim.

Dojdzie wzmacniacz to zobaczymy ile wszystkiego potrzeba

na Essa zestaw (wszystko co potzeba) z kalbami OFC a nie tymi alu-miedź wychodzi 130zł
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 3 mar 2014, o 13:11

drewnom napisał(a): na Essa zestaw (wszystko co potzeba) z kalbami OFC a nie tymi alu-miedź wychodzi 130zł
to wcale nie jest drogo.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 3 mar 2014, o 13:42

slavwek.ie, jak dla kogo :-/
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 3 mar 2014, o 13:48

drewnom napisał(a):slavwek.ie, jak dla kogo :-/
Niby tak, ale jak znajdziesz godziwe zasilanie, doliczysz oprawkę z bezpiecznikiem, konektory, później sygnałówki to kwota wychodzi zbliżona.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 3 mar 2014, o 13:56

No kurde. Jest dylemat... Żeby kasa była to bym się nie zastanawiał...
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez assesino » 3 mar 2014, o 14:12

To lepiej poczekaj, kasę dozbieraj, zrób raz a dobrze
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez drewnom » 3 mar 2014, o 14:16

assesino napisał(a):To lepiej poczekaj, kasę dozbieraj, zrób raz a dobrze


I chyba tak zrobię.



A powiedzie te kable zasilające tam przy sprzęgle przeciągać tak jak wiele osób pisze ??
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 3 mar 2014, o 14:18

drewnom napisał(a): A powiedzie te kable zasilające tam przy sprzęgle przeciągać tak jak wiele osób pisze ??
Tam ciągnij, gdzie masz wolną przelotkę w grodzi i tak, żeby nie kolidowały z pozostałymi elementami (pedaliera, instalacja silnika itd.)
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 12 mar 2014, o 21:50

Chłopaki. Mam problem, nie mam prądu na kablu remote...
Radio JVC, samochód golf 3.


We wtyczce niebieski w ISO łączą się ze sobą (niebieski z niebieskim).

Co mam teraz zrobić żeby to działało ??
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 12 mar 2014, o 23:51

Zmierz napiecie czy w ogóle cokolwiek jest.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 17 mar 2014, o 19:32

Napięcie na RCA było od 3 do 1 (3 jak był sam kabel, a 1 jak podłączyłem kabel którym poszło do wzmaka :O )

Wzmacniacz nie chciał reagować na ten sygnał.
Załatwiłem to w ten sposób:
Przy kostce ISO kabel czerwony rozchodził się na dwa (jeden był wolny), to zamieniłem to rozgałęzieniem z żółtym (który był pojedyńczy).
I wyglądało to tak, ze prąd (po stacyjce) się rozgałęział czyli jeden do radia, a jeden dałem do wzmacniacza.

Działa, załącza się na włączonej stacyjce i wyłącza po wyjęciu kluczyka.
Teraz tylko go podwiesić muszę :)


JEŚLI JEST COŚ ŹLE TO OD RAZU PROSZĘ PISZCIE !!!
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości