Podłączenie wzmacniacza

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez drewnom » 19 lut 2014, o 09:59

@Poszedł edit ;)
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

 

Postprzez slavwek.ie » 19 lut 2014, o 10:08

drewnom napisał(a):potem potrzebuje kabel zasilający "+" i masę "-" jakiego one muszą być minimum przekroju ??
Do samego np Axtona wystarczą 12-16mm2 zwłaszcza na tak krótkim odcinku, ale skoro planujesz rozbudowę, to warto dać "na wyrost" przynajmniej te 25mm2
Od zwrotnic do wzmacniacza wystarczą 2x2,5mm2 jak piszesz, takie same daj pomiędzy zwrotnicą a głośnikiem midbasowym, bo te dołączone do zestawu nie nadają się.
Remote nie ma znaczenia (tam jest 0,2A), może być nawet 0,5mm2
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 19 lut 2014, o 10:14

Ten jeden woofer już mam taki kabel 2,5 albo nawet 3 nawet nie pamiętam, ale zmieniłem na większy. Tweeter zostawiłem ten kabel co był, ale też tam ciut większy.
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez slavwek.ie » 19 lut 2014, o 10:16

drewnom napisał(a):Tweeter zostawiłem ten kabel co był, ale też tam ciut większy.
Tweeter zostaw w spokoju, tu grubość kabla nie ma znaczenia, bardziej jego jakość.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 19 lut 2014, o 10:22

Czyli tak:
RCA: 30-40zł
Zasilający czerwony (jakieś 3m): 30zł
Masa: 10zł
Głośnikowe: 2x 2x2,5mm : 15-20zł

to faktycznie 100zł na same kable pójdzie
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez assesino » 19 lut 2014, o 10:26

3 metry, a gdzie chcesz ten wzmacniacz zamontowac?
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez slavwek.ie » 19 lut 2014, o 10:26

Przewody można kupić taniej używane, znanej i dobrej firmy np Dietz, ACR, Phonocar itd.. unikać Piździngów, Kruger Matzów i innych wynalazków z allegro, gdzie izolacja jest grubsza niż żyła..
Tak samo z sygnałówkami.

[ Dodano: 2014-02-19, 09:26 ]
assesino napisał(a):3 metry, a gdzie chcesz ten wzmacniacz zamontowac?
poczytaj wcześniej
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez drewnom » 19 lut 2014, o 10:32

Dobra, na razie wszystko co potrzebowałem wiem :)

Teraz czekać tylko na chociaż jeden wolny weekend od szkoły lub innych spraw i wygłuszyć drzwi i podłączyć drugiego woofera ;)

Temat wzmacniacza oraz innych rzeczy przejdzie dopiero w marcu nie prędzej.
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez assesino » 19 lut 2014, o 10:38

slavwek.ie napisał(a):3 metry, a gdzie chcesz ten wzmacniacz zamontowac?
poczytaj wcześniej


NIe doczytałem tego wersa ze w schowku, na dole posta był i mi umknął
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez drewnom » 19 lut 2014, o 10:42

assesino napisał(a):
slavwek.ie napisał(a):3 metry, a gdzie chcesz ten wzmacniacz zamontowac?
poczytaj wcześniej


NIe doczytałem tego wersa ze w schowku, na dole posta był i mi umknął



Tzn mam nadzieję, że mi się zmieści. Jak nie to będzie kombinowanie gdzie to umieścić z przodu.
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Postprzez assesino » 19 lut 2014, o 11:25

A czemu akurat z przodu?Ze względu na oszczędności?
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez drewnom » 19 lut 2014, o 12:27

Też pewnie ;)

Nie wiem.. tak jakoś sobie to obmyśliłem. Po co mam dawać wzmacniacz do bagażnika skoro nie będzie on niczego tam napędzał. Chcę go jakoś zamaskować z przodu. Żeby nikt wtajemniczony nie wiedział że go w ogóle mam.

Wzmacniacz na tył będę ciągnąć, jeśli będę potrzebować skrzynię.
Avatar użytkownika
drewnom
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 18:14
Lokalizacja: Przedecz

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości