Pilne! Jak podłączyc zeby ladnie grało

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Pilne! Jak podłączyc zeby ladnie grało

Postprzez Tomuh94 » 16 lip 2014, o 21:47

Witam wszystkich forumowiczow, dodam od razu, ze jestem nowym uzytkownikiem. potrzebuje pomocy, nie wiem jak podlączyc zeby wszystko ladnie grało, dodam , że fajnie by było aby wzmacniacz wlaczal i wylaczal sie razem z radiem. wiec tak:
-Radio ktore posiadam to Naviheaven NA-7195 ( 4x 60W) 4wejscia na glosnik -chinchi +2 sub-wofer- chinch.
- wzmacniacz ktory posiadam to peiying PY-A4E76R 4 kanałowy , 2000 W , 600RMS , 150RMS na kanał po mostku 300RMS
-głosniki przod firmy velocity,( blaupunkt) (jeden w drziach 120W/50RMS , 13,5cm / pod szybą jeden głośnik 120W,50RMS, 10cm, i te małe takie tweetery chyba 4cm. ten zestaw z przodu jest pod zwrotnicą tej samej firmy na 3 głośniki + wyjscie , prawa i lewa strona
- głośniki tył firmy Focal 14cm +te malutki tweeter 4cm, dodam ze tez jest pod tym zwrotnica na 2 glosniki + wyjscie , lewa i prawa strona.
Te głośniki z przodu i ztyłu to chyba typowo basowe maja dosc wielka membrane mocno chodza (wysuwaja się). prosze was o pomoc jak to ogarnac zeby dobrze grało . dodam ze nie mam kabli do zasilenia wmacniacza
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Pilne! Jak podłączyc zeby ladnie grało

 

Postprzez Porsche » 16 lip 2014, o 22:04

Na początku zajrzyj tu

Później przeczytaj FAQ Nazara.

Później napisz kto polecił Tobie zakup tego konkretnego sprzętu? :-/
Porsche
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 15:35
Lokalizacja: Zaraz tu obok

Postprzez Tomuh94 » 16 lip 2014, o 23:12

kupilem wzmacniacz, a radio za pol darmo kupilem , reszta byla w aucie tyle ze z tych zwrotnic kable ida do przxodu w miejsce radia.
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kacper Zych » 16 lip 2014, o 23:17

Radio wywal, głośniki z tyłu też, do kabli od zwrotnic dolutuj kable i doprowadź je do wzmacniacza ( który ma pewnie 50w rms nie ma co wierzyć specyfikacji, bo to chińszczyzna) podłącz + do +, a - do - tylko nie pomyl.
Daj najtańsze radio pionieera za 180 zł i jakoś dźwięku będzie prawie jak seria ;-)
Kacper Zych
Czytacz
 
Posty: 80
Dołączył(a): 19 cze 2013, o 23:44
Lokalizacja: Prg

Postprzez Tomuh94 » 16 lip 2014, o 23:23

kable do wzmacniacza z akusa (+) a minus z karoseri czy z akumulatora? posiadam jeszcze jedno radio JVC KD-X200 , nada się?

[ Dodano: 2014-07-16, 22:25 ]
i dlaczego z tylu glosniki do smieci? są jakies tragicznie stare czy jak?
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kacper Zych » 16 lip 2014, o 23:29

Ty masz takie radio, a używasz tego chińskiego szajsu (miałem je i wykorzystałem tylko obudowę do zrobienia mocowań osłon termicznych). Ja mam masę z karoserii. Pod wykładziną z lewej strony bagażnika jest idealna dziura żeby tam przykręcić kabel. Ja mam tak podłączone i nic nie wybuchło ;-)
Kacper Zych
Czytacz
 
Posty: 80
Dołączył(a): 19 cze 2013, o 23:44
Lokalizacja: Prg

Postprzez Tomuh94 » 16 lip 2014, o 23:32

problem polega na tym , że to radio nie ma wejsc na chinch ... i jak mam puscic sygnal z radia pod wzmacniacz?
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Kacper Zych » 16 lip 2014, o 23:35

Olej wzmaka bo końcówki w tym radiu są lepsze ;-)
Kacper Zych
Czytacz
 
Posty: 80
Dołączył(a): 19 cze 2013, o 23:44
Lokalizacja: Prg

Postprzez Tomuh94 » 16 lip 2014, o 23:37

pociagnie mi to radio te glosniki z przodu bez wzmacniacza?
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez brzesiu » 17 lip 2014, o 15:00

Ja dodam od siebie tylko tyle ze jakiego byś modelu tych Focali nie miał na pewno bedą grały lepiej od tych Blaupunktów. zakładam ze pewnie masz Akcesy bo najtansze.
brzesiu
Badacz tematu
 
Posty: 297
Dołączył(a): 31 sty 2013, o 16:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Pilne! Jak podłączyc zeby ladnie grało

Postprzez Thorsten » 17 lip 2014, o 15:56

Tomuh94 napisał(a):- wzmacniacz ktory posiadam to peiying PY-A4E76R 4 kanałowy , 2000 W , 600RMS , 150RMS na kanał po mostku 300RMS



kolego, wybacz ale strzeliłeś sobie w stopę wybierając ten wzmacniacz. Radzę Ci zrezygnować z niego już na początku. moc rzędu 300W czy nawet 2000W uzyskana jest przez setną część sekundy tuż przed puszczeniem przez niego kłębu dymu.

samo radio podoła zadaniu.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Tomuh94 » 17 lip 2014, o 16:31

ale to jak to teraz podpiac pod kostke ISO? z pprzodu glosniki lewa/prawa są pod zwrotnicami to wywalić te zwrotnice i bezposrednio kable z glosnikow do ISO czy jak?
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości