SITEK, jesli chcesz żeby zagrało tak jak oczekujesz, to czeka cię gruba ingerencja we wnętrze auta, w tym w tapicerki. Mówię tu o tłumieniu drzwi i montażu dystansów pod głośniki.
Bez tego będzie jedynie głośniej od serii.
Moderator: Moderator
nio masz rację wspominałem wcześniej o wytłumieniu autka drzwi podłoga klapa itp, zdobyłem dziś katalog pioneera i teraz coś poszperam w nim może znajdę jakieś głośniczki, wiesz dziękuję Ci za wspomnienie o zwrotnicach są przecież takie zestawy pioneera co mają zwrotnice w komplecie. a może uda sie kupić same zwrotnice, bo sądzę ze te zestawy mogę nie pasować w miejsca otworów głośnikowych mowa o tweeterach. jak ukończę audio to zamieszcze fotki
pozdrawiam
pozdrawiam-

SITEK - Czytacz
Zwrotnic nie dobiera się przypadkowo, powinny być one dedykowane do danego zestawu głośników. Przypadkowo dobrana zwrotka może narobić bałaganu w częstotliwości.
Tweetery da radę zamontować w fabrycznych miejscach w podszybiu, służą do tego specjalne akcesoria, najczęściej dołączone razem z zestawem głośników.
Tweetery da radę zamontować w fabrycznych miejscach w podszybiu, służą do tego specjalne akcesoria, najczęściej dołączone razem z zestawem głośników.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
ale w tylnych drzwiach oprócz 17cm głośnika, mam tylko małe otworki obok klamek na około 30-35mm głośniczek a o taki ciężko, a te z dedykowaną zwrotnicą kosztują już kolosalne sumki bo z tego co się orientowałem od 440zł za komplecik lub wiecej, a mój budżet przewiduje do 200zł za komplecik w drzwi. masz jakąś alternatywę? może masz jakiś konkretny model pioneera na uwadze? z góry będę wdzięczny za poradę i za dotychczasowe uwagi dziękuję, biorę je pod uwagę i myślę ze uda mi się jakoś znaleźć kompromis pomiędzy ceną a jakością.
wesołych świąt życze wszystkim maniakom VW a w szczególności posiadaczom golfików
wesołych świąt życze wszystkim maniakom VW a w szczególności posiadaczom golfików
-

SITEK - Czytacz
W tylne miejsca (obok klamek) proponuję zamontować fabryczne tweetery Philipsa, które mają przyzwoity dźwięk (jak na tył wystarcza), kosztują grosze, montaż plug&play
A co do przedniego systemu - hmm, wolał bym zrezygnować z tyłu i kasę dołożyć do przodu. Za 200zł nie jesteś w stanie skompletować nic sensownego.
Musi być to koniecznie Pioneer?
P.S. Kolejny apel do Moderatorów, o wydzielenie postów i przeniesienie do nowego wątku
A co do przedniego systemu - hmm, wolał bym zrezygnować z tyłu i kasę dołożyć do przodu. Za 200zł nie jesteś w stanie skompletować nic sensownego.
Musi być to koniecznie Pioneer?
P.S. Kolejny apel do Moderatorów, o wydzielenie postów i przeniesienie do nowego wątku
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
ok dzięki szczerze jestem zwolennikiem tej marki od dłuższego czasu tzn od jakiś 5-6 latek używam sprzętu pioneer wcześniej były to tylko odtwarzacz kasetowy i później odtwarzacz cd deh 1400 a na chwilę obecną deh 2220ub
więc pozwoliłem sobie teraz na resztę komponentów pioneer. wofer wzmacniacz. tylko rozważam tylko teraz nad tymi głośnikami wewnątrz.
nadmienię ze na chwile obecną grają w drzwiach:
przód oryginalne głośniki vw 17cm
tył signat 17cm o mocy 70 w i tweeter alpharda piezoelektryczny
a na podszybiu oryginalne vw
nie gra to zachwycająco więc idą do wymiany
więc pozwoliłem sobie teraz na resztę komponentów pioneer. wofer wzmacniacz. tylko rozważam tylko teraz nad tymi głośnikami wewnątrz.
nadmienię ze na chwile obecną grają w drzwiach:
przód oryginalne głośniki vw 17cm
tył signat 17cm o mocy 70 w i tweeter alpharda piezoelektryczny
a na podszybiu oryginalne vw
nie gra to zachwycająco więc idą do wymiany
-

SITEK - Czytacz
PiJey88 wydaje mi się że Twój sprzęt będzie miażdżył po prostu
Powoli dążysz do celu i efekt będzie zadowalający czytając ten opis 

GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
No i ja sie zabieram za jakiś sensowny zestawik
Radyjko JVC KD-G731
przedni System ; Focal access 165 A1 + dystanse
Tył ; raczej ori lub brak
w planie
wzmak , Rodek r680i , lub U-dimension glow 4075 v.2 lub U.S.AMPS XT-1600.4 , chyba ze cos jeszcze mi sie nawinie
to plany na najblizsze miesiące , i oczywiscie wygluszenie dzwi
+kondensatorek jakiś ,
subwoofer RE-audio SR-10 w skrzyni zamknietej
Radyjko JVC KD-G731
przedni System ; Focal access 165 A1 + dystanse
Tył ; raczej ori lub brak
w planie
wzmak , Rodek r680i , lub U-dimension glow 4075 v.2 lub U.S.AMPS XT-1600.4 , chyba ze cos jeszcze mi sie nawinie
to plany na najblizsze miesiące , i oczywiscie wygluszenie dzwi
+kondensatorek jakiś ,
subwoofer RE-audio SR-10 w skrzyni zamknietej

- lisu891
- Badacz tematu
Jeśli chodzi o moje zdanie. To tak jak niektórzy piszą. To co wstawiacie, kupujecie i przykręcacie to jedna wielka "trzoda". Kilka osób zna się na rzeczy. Bo pierwszym krokiem aby powstało naprawdę dobre Car Audio to wygłuszenie drzwi. Kolejno wstawienie dystansów. A dopiero założenie tapicerki i podłączenie głośników. No chyba, że ktoś gustuje w tym jak wali wam po blachy. Kolejną sprawą to jak zauważyłem na tym jak i innych forach, żę ludzie montują głośniki w półkach
to jest moje zdanie.
to jest moje zdanie.- Damiano
- Berbeć
A ja mam takie Car - Audio że jak dam na maxa to obr. silnika z 1000obr./min. spadają do 720obr./min. 

-

madoniek - Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio