Jaki subwoofer polecacie do max 400 zł ?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez raiden112 » 26 sty 2014, o 14:36

Ja polecam skrzynie Lanzara Ma ona 500W w RMS wiec jest to naprawdę duzo a cena jest naprawde smieszna. Sam aktulanie szukam uzywki jakiejs Tu masz link do nówki http://tablica.pl/oferta/lanzar-max-12- ... 0b115f1947
raiden112
Czytacz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 6 wrz 2012, o 20:42
Lokalizacja: P-ce

 

Postprzez bogib184 » 26 sty 2014, o 15:10

Co to znaczy duzo? To jest wytrzymalosc cewki glosnika glosnik nie wytwarza mocy, nawet 1 wata! Wiec Kolego nie pisz flekow, skoro nic nie wiesz, bo co ci z glosnika 1500 wat, jak nie dostarczysz mu minimum tych 1500 wat? Nadazasz? Jak kupisz suba pincet wat rms, to klania sie naped minimalnie 500 wat, inaczej taki sub jest bez sensu i o kant d... potluc koncepcje. Zasilanie suba 500 wat magniotem 150 wat i robienie wooow mozna traktowac jako wies audio. Taka prawda...
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez microsd » 29 sty 2014, o 15:00

Witam, panowie mam pytanie, bo mam kabel 2x rca i zakupiłem subwoofer,i teraz żeby to zmostkować to muszę podłączącyć jeden kabel do minusa a drugi do plusa i te kable maja byc podlaczone nad soba czy obok siebie, i czy ten kabel 2x rca starczy,czy bede musial cos dokupic ?
microsd
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 21:52
Lokalizacja: Poznań

Postprzez slavwek.ie » 29 sty 2014, o 15:54

Ojojojojjjj, zapętlasz się strasznie...
Kable RCA podpinasz w wejścia wzmacniacza pod dane kanały 1+2 lub 3+4 a na wyjściach głośnikowych subwoofer podłączasz zgodnie ze schematem na obudowie wzmacniacza opisanym BRIDGE
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez microsd » 29 sty 2014, o 17:15

To czyli 2 koncowki podlaczam do radia a nastepne dwie koncowki podlaczam pod kanal 1+2 lub 3+4 tak ?. a jesli chodzi o podlaczenie sub w mostku to mam napisane ze plus i minus u gory obok siebie i plus i minus na dole obok siebie, to obojetnie gdzie podlaczyc czy to gora ty doł tylko zeby dobrze z kablami było plus do plusa minus do minusa tak ?
microsd
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 21:52
Lokalizacja: Poznań

Postprzez slavwek.ie » 29 sty 2014, o 19:33

Obrazek
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez gawior » 9 lut 2014, o 12:40

Mostek podłączasz jak producent podaje. Nie obojętnie jak ci się widzi.
Co do budy pod PB Sp-12, to slavwek.ie napisał ci objętość. Prosto liczysz jakiej wielkości ścianki ma mieć taka skrzynka. Lecisz z tym do Castoramy, Obi itp. i ci wycinają odpowiednie kawałki, które skręcasz i na łączenia dajesz np. Vikol ( klej do drewna ). Otwór na głośnik można nawet wiertłem i wiertarką wyciąć, bo i tak się dawno temu robiło, ale da się :)
Co do wzmacniaczy, to waty watom nie równe i waty nie grają. Chociażby wzmacniacz/e o mocy ponad 100W na kanał grały gorzej niż wzmacniacz mający 40W na kanał.
Co do 450zł to można było coś innego kupić i to nie koniecznie trzeba było szukać okazji, żeby trzeba było mieć więcej mocy, czy też watów lepszej jakości.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości