CB radio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

CB radio

Postprzez tomassss89 » 5 mar 2013, o 01:05

Witam.
Dostałem CB radio UNTEK M-150pus. Mam problem jak je poprawnie podłączyć. Jak odłączyłem pod zapalniczkę to słychać zakłócenia podczas jazdy. Może ktoś jest obeznany w temacie wie jak podłączyć żeby nie było tych zakłóceń?
Avatar użytkownika
tomassss89
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 20:38
Lokalizacja: BDG

CB radio

 

Postprzez radomiak » 5 mar 2013, o 01:36

tomassss89 napisał(a):Dostałem CB radio UNTEK M-150pus.


INTEK to po 1

po 2 cb radio to nie komórka i bedzie szumiec

po 3 najlepszym sposobem podlaczenia jest podlaczenie pod aku tz + na kleme + aku a minus od radia na karoserie

po 4 przyczyna zakłóceń sa; wtryski, szczotki w alternatorze ,swiatla do jazdy dziennej ,nawi,abs i wiele innych elektrycznosci mozna z tym walczyc ale do konca tego nie wyeliminujesz pozostaje zmiana radia z lepszymi filtrami(zadne cudowne filtry z sieci ci nie pomoga szkoda kasy)


a jesli zakłócenia zbiera antena to po ptokach nic nie zrobisz tylko lepszej klasy radio.
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez tomassss89 » 5 mar 2013, o 01:40

radomiak napisał(a):
tomassss89 napisał(a):Dostałem CB radio UNTEK M-150pus.


INTEK to po 1

po 2 cb radio to nie komórka i bedzie szumiec

po 3 najlepszym sposobem podlaczenia jest podlaczenie pod aku tz + na kleme + aku a minus od radia na karoserie

po 4 przyczyna zakłóceń sa; wtryski, szczotki w alternatorze ,swiatla do jazdy dziennej ,nawi,abs i wiele innych elektrycznosci mozna z tym walczyc ale do konca tego nie wyeliminujesz pozostaje zmiana radia z lepszymi filtrami(zadne cudowne filtry z sieci ci nie pomoga szkoda kasy)


a jesli zakłócenia zbiera antena to po ptokach nic nie zrobisz tylko lepszej klasy radio.


te radio dostałem za free i na razie chce je założyć tylko jak podłączyłem pod zapalniczkę to przy coraz większych obrotach zakłóca


Jak możesz to napisz dokładnej jak podłączyć go bezpośrednio pod aku

[ Dodano: 2013-03-05, 00:42 ]
wiem ze te radio to żadna rewelacja nie jest ale myślałem że chodź trochę idzie poprawić odbiór
Avatar użytkownika
tomassss89
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 20:38
Lokalizacja: BDG

Postprzez radomiak » 5 mar 2013, o 01:44

tomassss89 napisał(a):te radio dostałem za free i na razie chce je założyć tylko jak podłączyłem pod zapalniczkę to przy coraz większych obrotach zakłóca



stawiam na szczotki w alternatorze :-)

http://www.golf3.pl/topics8/cb-radio-po ... t54279.htm
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez tomassss89 » 5 mar 2013, o 01:47

radomiak napisał(a):
tomassss89 napisał(a):te radio dostałem za free i na razie chce je założyć tylko jak podłączyłem pod zapalniczkę to przy coraz większych obrotach zakłóca



stawiam na szczotki w alternatorze :-)

http://www.golf3.pl/topics8/cb-radio-po ... t54279.htm


Szczotki wymieniałem 2 tyg temu

a przy podłączeniu bezpośrednio do aku wystarczy ten bezpiecznik n + co et przy radiu?
Avatar użytkownika
tomassss89
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 20:38
Lokalizacja: BDG

Postprzez radomiak » 5 mar 2013, o 01:49

a przy podłączeniu bezpośrednio do aku wystarczy ten bezpiecznik n + co et przy radiu?


tak

Szczotki wymieniałem 2 tyg temu


to masz lozyska do wymiany w altku

http://www.golf3.pl/topics8/cb-a-kabel- ... t46746.htm
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez tomassss89 » 5 mar 2013, o 01:51

a powiedz mi jeszcze jedno

jakie najlepiej kable przeciągnąć i którędy najlepiej?
Avatar użytkownika
tomassss89
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 20:38
Lokalizacja: BDG

Postprzez radomiak » 5 mar 2013, o 01:52

tomassss89 napisał(a):jakie najlepiej kable przeciągnąć i którędy najlepiej?



czytamy :-)

http://www.golf3.pl/topics8/problem-z-cb-vt46708.htm
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez tomassss89 » 5 mar 2013, o 01:54

radomiak napisał(a):
tomassss89 napisał(a):jakie najlepiej kable przeciągnąć i którędy najlepiej?



czytamy :-)


jedni piszą tak, drudzy inaczej ;)

i bądź tu mądry

[ Dodano: 2013-03-05, 00:55 ]
myślisz że to "COŚ" pomoże? :D jak tak podłącze
Avatar użytkownika
tomassss89
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 20:38
Lokalizacja: BDG

Postprzez radomiak » 5 mar 2013, o 01:56

wybor nalezy do ciebie ja ze swojego doswiadczenia wiem ze taki sposob sprawdza sie najlepiej.
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez tomassss89 » 5 mar 2013, o 01:58

radomiak napisał(a):wybor nalezy do ciebie ja ze swojego doswiadczenia wiem ze taki sposob sprawdza sie najlepiej.


Dzięki Wielkie. Będę działać ;D oby skutecznie
Avatar użytkownika
tomassss89
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 20:38
Lokalizacja: BDG

Postprzez radomiak » 5 mar 2013, o 01:59

tomassss89 napisał(a):Dzięki Wielkie. Będę działać ;D oby skutecznie



gwaranci nie masz ze wszystko wyeliminujesz niestety :-(


milej lektury

http://www.golf3.pl/topics8/slychac-wyc ... t30146.htm
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości