z góry dziękujeModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
CB RADIO pod zapalniczke od srodka:)
Witam:) Pisze do was w takiej sprawie bo chciałbym podłączyć radio pod zapalniczkę, od wewnątrz jak to zrobić może ktoś udzieli jakiś rad? i czy po podłączeniu bd normalnie funkcjonowało wejście od zapalniczki...
z góry dziękuje
z góry dziękujePrzodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
-

ipela91 - Berbeć
Będzie tylko prąd tam jest cały czas i będziesz musiał wyłączać radio nie lepiej wpiąć się gdzieś pod włączony zapłon? To taka moja sugestia 

-

pietrasiak2 - Members
znaczy to trzeba by było kable Ciągnąć:) bo planuje zamontować radio w tunelu gdzie jest półka na kasety. wiec wszystko było by na miejscu:) dzięki
za info ze + do + a - do - (-_-)
[ Dodano: 2013-01-30, 19:19 ]
2 rzecz ze radio bd raczej wyciągał i wsadzał tylko na dalsze trasy... bo mieszkam w bloku i na osiedlu można łatwo o wybicie szyby i stratę radia:)
za info ze + do + a - do - (-_-)
[ Dodano: 2013-01-30, 19:19 ]
2 rzecz ze radio bd raczej wyciągał i wsadzał tylko na dalsze trasy... bo mieszkam w bloku i na osiedlu można łatwo o wybicie szyby i stratę radia:)
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
-

ipela91 - Berbeć
Bo się pytasz jak podłączyć to ci napisałem jak podłączyć
nie lepiej kupić jakiś rozdzielacz zapalniczki i normalnie zrobić cb na gniazdo zapalniczki 
nie lepiej kupić jakiś rozdzielacz zapalniczki i normalnie zrobić cb na gniazdo zapalniczki 
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak

-

Czesio207 - Gaduła
Czesio207 napisał(a): nie lepiej kupić jakiś rozdzielacz zapalniczki i normalnie zrobić cb na gniazdo zapalniczki
Najlepsze rozwiazanie

-

pietrasiak2 - Members
najlepszym rozwiazaniem bedzie pociagniecie grubego kabla do aku( + od radia na kleme +aku a - radia do sruby na karoseri auta.) raz ze bedziesz mial mniejsze straty pradu a po 2 np jak podepniesz nawi pod zapalniczke to nie bedzie ci siala co w wypadku podlaczenia nawi i cb pod zapalniczke w 99% konczy sie wiekszym szumem w cb.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
własie myslalem o tym podłaczeniu do aku bo w przegrodzie miedzy kokpitem a silnikiem jest tam gumowa dziura i myslalem przez nia przeciagnac kabel. i wtedy na tym kablu zrobic mostek z bezpiecznikiem czy z reguly radio midlanda 199 A ma juz w sobie bezpiecznik?
-

ipela91 - Berbeć
ciagniesz kabel do aku podpinasz na konektory oczkowe oczywiscie lutujemy
potem ciagniesz do kabiny lutujesz do przewodow konektory żeńskie a do przewodu od radia lutujesz konektory meskie wkladasz wszystko w Złącze elektryczne 2-krotne i masz gotowe zabierasz radio to odpinasz kostke i idziesz acha nie pomyl przewodow w tej kostce
a z bezpiecznikiem zawsze lepiej montujesz go jak najblizej klemy + i masz spokój ja uzylem rurkowej chermetycznej. pozdrawiam i do uslychu w eterze.73. jeszcze jedno przewod do tego zasilania im grubsze zyly tym lepszy i nie zaden glosnikowy!!! moze byc z przedluzacza.
potem ciagniesz do kabiny lutujesz do przewodow konektory żeńskie a do przewodu od radia lutujesz konektory meskie wkladasz wszystko w Złącze elektryczne 2-krotne i masz gotowe zabierasz radio to odpinasz kostke i idziesz acha nie pomyl przewodow w tej kostce
a z bezpiecznikiem zawsze lepiej montujesz go jak najblizej klemy + i masz spokój ja uzylem rurkowej chermetycznej. pozdrawiam i do uslychu w eterze.73. jeszcze jedno przewod do tego zasilania im grubsze zyly tym lepszy i nie zaden glosnikowy!!! moze byc z przedluzacza.
-

radomiak - Gaduła
jeśli nie przeszkadza Ci to że w zapalniczce masz cały czas napięcie to śmiało podłączaj ja mam tak u siebie zrobione i nie ma problemu nawet jest lepiej bo na postoju można słuchać radia
jedyne co to mądrze to podłączyć czyli na przewodzie zasilającym CB zrób sobie kostkę "2"
http://nokautimg2.pl/p-9f-6d-9f6dab8a73 ... 10-kpl.jpg
masz wtedy bezproblemowe odłączanie radia
jedyne co to mądrze to podłączyć czyli na przewodzie zasilającym CB zrób sobie kostkę "2"
http://nokautimg2.pl/p-9f-6d-9f6dab8a73 ... 10-kpl.jpg
masz wtedy bezproblemowe odłączanie radia
-

marcinkoz2910 - Members
jeśli nie przeszkadza Ci to że w zapalniczce masz cały czas napięcie to śmiało podłączaj ja mam tak u siebie zrobione i nie ma problemu nawet jest lepiej bo na postoju można słuchać radia
pod aku tez jest to samo

-

radomiak - Gaduła
dzisiaj kiz sobie zamowilem rzep do radia i bylem kupic szybkozłaczke i w sobote zabieram sie do robienia zobaczymy co z tego wyjdzie i jak bd chodzic:) z gory dziekuje za pomoc;)
-

ipela91 - Berbeć
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio