CB RADIO pod zapalniczke od srodka:)

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

CB RADIO pod zapalniczke od srodka:)

Postprzez ipela91 » 30 sty 2013, o 19:04

Witam:) Pisze do was w takiej sprawie bo chciałbym podłączyć radio pod zapalniczkę, od wewnątrz jak to zrobić może ktoś udzieli jakiś rad? i czy po podłączeniu bd normalnie funkcjonowało wejście od zapalniczki...:) z góry dziękuje
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
Avatar użytkownika
ipela91
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 09:11
Lokalizacja: Białogard

CB RADIO pod zapalniczke od srodka:)

 

Postprzez pietrasiak2 » 30 sty 2013, o 19:27

Będzie tylko prąd tam jest cały czas i będziesz musiał wyłączać radio nie lepiej wpiąć się gdzieś pod włączony zapłon? To taka moja sugestia :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Czesio207 » 30 sty 2013, o 19:42

Jak podłączyć... + do +, - do - ;)
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Postprzez ipela91 » 30 sty 2013, o 20:17

znaczy to trzeba by było kable Ciągnąć:) bo planuje zamontować radio w tunelu gdzie jest półka na kasety. wiec wszystko było by na miejscu:) dzięki
za info ze + do + a - do - (-_-)

[ Dodano: 2013-01-30, 19:19 ]
2 rzecz ze radio bd raczej wyciągał i wsadzał tylko na dalsze trasy... bo mieszkam w bloku i na osiedlu można łatwo o wybicie szyby i stratę radia:)
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
Avatar użytkownika
ipela91
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 09:11
Lokalizacja: Białogard

Postprzez Czesio207 » 30 sty 2013, o 20:34

Bo się pytasz jak podłączyć to ci napisałem jak podłączyć :-| nie lepiej kupić jakiś rozdzielacz zapalniczki i normalnie zrobić cb na gniazdo zapalniczki ??
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Postprzez pietrasiak2 » 30 sty 2013, o 20:36

Czesio207 napisał(a): nie lepiej kupić jakiś rozdzielacz zapalniczki i normalnie zrobić cb na gniazdo zapalniczki ??

Najlepsze rozwiazanie :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez radomiak » 30 sty 2013, o 21:56

najlepszym rozwiazaniem bedzie pociagniecie grubego kabla do aku( + od radia na kleme +aku a - radia do sruby na karoseri auta.) raz ze bedziesz mial mniejsze straty pradu a po 2 np jak podepniesz nawi pod zapalniczke to nie bedzie ci siala co w wypadku podlaczenia nawi i cb pod zapalniczke w 99% konczy sie wiekszym szumem w cb.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez ipela91 » 30 sty 2013, o 23:37

własie myslalem o tym podłaczeniu do aku bo w przegrodzie miedzy kokpitem a silnikiem jest tam gumowa dziura i myslalem przez nia przeciagnac kabel. i wtedy na tym kablu zrobic mostek z bezpiecznikiem czy z reguly radio midlanda 199 A ma juz w sobie bezpiecznik?
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
Avatar użytkownika
ipela91
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 09:11
Lokalizacja: Białogard

Postprzez radomiak » 31 sty 2013, o 00:27

ciagniesz kabel do aku podpinasz na konektory oczkowe oczywiscie lutujemy
potem ciagniesz do kabiny lutujesz do przewodow konektory żeńskie a do przewodu od radia lutujesz konektory meskie wkladasz wszystko w Złącze elektryczne 2-krotne i masz gotowe zabierasz radio to odpinasz kostke i idziesz acha nie pomyl przewodow w tej kostce
a z bezpiecznikiem zawsze lepiej montujesz go jak najblizej klemy + i masz spokój ja uzylem rurkowej chermetycznej. pozdrawiam i do uslychu w eterze.73. jeszcze jedno przewod do tego zasilania im grubsze zyly tym lepszy i nie zaden glosnikowy!!! moze byc z przedluzacza.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez marcinkoz2910 » 31 sty 2013, o 01:13

jeśli nie przeszkadza Ci to że w zapalniczce masz cały czas napięcie to śmiało podłączaj ja mam tak u siebie zrobione i nie ma problemu nawet jest lepiej bo na postoju można słuchać radia

jedyne co to mądrze to podłączyć czyli na przewodzie zasilającym CB zrób sobie kostkę "2"
--> http://nokautimg2.pl/p-9f-6d-9f6dab8a73 ... 10-kpl.jpg

masz wtedy bezproblemowe odłączanie radia
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez radomiak » 31 sty 2013, o 01:19

jeśli nie przeszkadza Ci to że w zapalniczce masz cały czas napięcie to śmiało podłączaj ja mam tak u siebie zrobione i nie ma problemu nawet jest lepiej bo na postoju można słuchać radia



pod aku tez jest to samo :-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez ipela91 » 31 sty 2013, o 15:46

dzisiaj kiz sobie zamowilem rzep do radia i bylem kupic szybkozłaczke i w sobote zabieram sie do robienia zobaczymy co z tego wyjdzie i jak bd chodzic:) z gory dziekuje za pomoc;)
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
Avatar użytkownika
ipela91
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 09:11
Lokalizacja: Białogard

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości

cron