Witam,
wiecie może ile kosztuje wymiana synchronizatora w Golfie 3 Dieslu , i w jakiej cenie są te synchronizatory??
z góry dzięki za info,
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
za synchronizator zaplacisz jakies do 150pln zalezy jakiego biegu ale jeszcze dojdzie jakies 200 pln wyjecie i wlorzenie skrzyni jakies 200-300pln rozebranie i zlozenie no i olaj jakas 100pln niezle nie
[ Dodano: 2008-03-16, 13:13 ]
ale czesto wypada cos jeszcze wymienic i nie koncz sie tylko na synchronizatorze
[ Dodano: 2008-03-16, 13:13 ]
ale czesto wypada cos jeszcze wymienic i nie koncz sie tylko na synchronizatorze
-

ploskon marcin - Czytacz
trif, a dlaczego chcesz wymienić synchronizator i którego biegu? Zgrzyta cos jak wrzucasz bieg?
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mam to samo, identyczna sytuacja, zwłaszczy przy wysokich obrotach i szybkiej zmianie biegu (i właściwie jedynie przy dwójce) zastanawiałem sie właśnie czy to synchronizator ale póki co sie za to nie zabrałem, a po za tym czasem mam tak że ciezko troche sie wbija trójka i piątka, musze cofnąć na luz, wcisnąć ponownie sprzegło do podłogi i wtedy wchodzi, tez nie wiem czy skrzynia sie sypie czy sprzegło 
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wiecie ze chyba z tymi synchronizatorami to we wszystkich starszych golfikach
jakim nie jezdzilem to na dwojce zawsze zgrzyt jak za szybko lub za wysokie obroty musialo to byc niedopracowane lub slabe materjaly bo w mlodszych to juz tego nie ma chyba.
- czoper
- Czytacz
na 2 jest taki podwujny synchronizator, a najczesciej jest jadynka pala i dwa; duze obroty iszybka zmiana biegu
niezawsze dobrze wycisniete sprzeglo i tak przez pare lat no i zgrzyta na stale. zycie.
niezawsze dobrze wycisniete sprzeglo i tak przez pare lat no i zgrzyta na stale. zycie.-

ploskon marcin - Czytacz
ploskon marcin napisał(a):na 2 jest taki podwujny synchronizator, a najczesciej jest jadynka pala i dwa; duze obroty iszybka zmiana bieguniezawsze dobrze wycisniete sprzeglo i tak przez pare lat no i zgrzyta na stale. zycie.
jak to na stalo?? to juz nie mozna tego naprawic??????
- nielegalny23
- Czytacz
U mnie synchronizator 3 i 4 biegu siadł bo jak szybciej się przerzyca to sgrzyta.
Ja mam napęd syncro, czy to ma jakieś znaczenie dla ceny?
Tzn w skrócie ile za to zabulę ?
Ja mam napęd syncro, czy to ma jakieś znaczenie dla ceny?
Tzn w skrócie ile za to zabulę ?

Znalazłem auto, które będę nie tylko szanował, będę je wielbił 

-

Lester S. - Czytacz
a patrzyliscie w jakim stanie jest olej w skrzyni?? mi takze biegi zgrzytały itd na wysokich obrotach takze miałem problem z zapieciami biegów,również myslalem ze juz synchro nie wyrabia przy wysokich obr.ale wymieniłem olej w skrzyni i tuzo moich problemów dotyczących biegów znikły.lekiem był olej... do waszych skrzyń potrzeba tylko 2L oleju a to jest koszt 60zł...ja bym od tego zaczoł....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Powrót do Napęd i skrzynia biegów