Moderator: Moderator
SotoM napisał(a):świszczy na biegu to nie wina synchro tylko trybów...synchro służy do tego aby bieg mozna było wrzucić pod obciazeniem jak jest skrzynia w ruchu.moze to być wina łozyska na wałku na którym jest 4ty bieg...

Golfik1986 napisał(a):SotoM,
sluchaj dorzuce swoje pytanie do tematu po twojej radzie wymienilem olej w skrzyni i niestety wszystko wrocilo jak bylo a mianowicie czasem przy ruszaniu mam problem z wbicie 1 i tesh czasem mi jakos szarpnie przy wrzucaniu wstecznego jakby gdzies chaczyl nie wiem...
wiesz to ze golf 3 TDI to nie znaczy ze usterki sa identyvczne...i ze akurat tobie pomoze to co mi pomogło...ja cie rozumiem ze aby szukać to trzeba kase pakowac.ale to mnie też nie omineło...ja na samą j****ą skrzynie wyrzóciłem 1300zł. na cześci przekładki.całe szczescie ze jestem mechanikime z głowa na karku i sam sobie to robiłem bo jak bym jeździł po warsztatach to bym popłynoł jeszcze wiecej....takze, no wybacz stary...szukajnie takich przyczyn w skrzyni to wiesz jest metoda prób i błedów...
powiem ci ze sprzeglo raczej nie bylo wymieniane bo juz kiedys pisalem o tym lozysku oporowym ze czasem sie odzywa lekko nie wiem czy to moze miec tesh na to wplyw jakis... jedyna czasem nie wchodzi wtedy musze cofnac i jeszcze raz wrzucic i wejdzie na luzie. z tym szarpaniem nie wiem jak mam ci to okreslic to jest cos takiego ze czasem wejdzie gladko bez problemu a czasem tak szarpnie cala skrzynia jakby gdzies przychaczyla trudno to troche opisac...SotoM napisał(a):a tego to ja nie wiem... cała robocizna mysle ze z 1000zł... 200 lub 300zl wyjecie i zalozenie skrzyni + z 500zł rozłozenie jej i złozenie. no i naprawa skrzyni w zaleznosci co wniej sie kryje...dlatego np u mnie w sz-nie mało kto sie bawi w naprawę skrzyni...tutaj to tylko ludzie wala na szrot VW albo inny i kupuja skrzynie.bo to taniej wychodzi.... ...

SotoM napisał(a):chyba ze jeszcze zobacz czy czasem nie masz luzu na tym plastikowym ramieniu które trzyma linke przy wybieraku przy skrzyni...wiesz o co mi chodzi...

Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 12 gości