pewnie jedna opcja to zmiana skrzyni na drugąModerator: Moderator
Siw3k napisał(a):pewnie jedna opcja to zmiana skrzyni na drugą
rozbieranie skrzyni, które często mija się z celem albo wymiana.
słyszałem o patentach stosowanych np w maluchach czyli trociny i gesty olej
kumpel miał kiedyś malczana i zastosował taki patent, mówił że cichutko było
ale ja bym sobie dał spokój z takim majstrowaniem 
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
mozna -wymiana trybów 5go biegu. mysle ze to kwestia zdemontowania tylnej pokrywy skrzyni i tam prawdo podobnie znajduja sie te tryby.
tryby sa albo nasuniete na wieloklin na wałki albo wciskane wiec byłby potrzebny specjalny ściagacz... do tego koszt trybów ,synchronizatora...
ja osobiscie nigdy tego nie robiłem wiem co jest w5 ale nigdy nie zgłebiałem sie w ten temat.
tryby sa albo nasuniete na wieloklin na wałki albo wciskane wiec byłby potrzebny specjalny ściagacz... do tego koszt trybów ,synchronizatora...
ja osobiscie nigdy tego nie robiłem wiem co jest w5 ale nigdy nie zgłebiałem sie w ten temat.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
jedź go zwróć... zapytaj sie czy pan ci za sponsoruje wymianę synchronizatorów... co za dekle tępe pracują w tych sklepa ch... wcisnac byle gówno zeby tylko poszło...
do każdej manualnej skrzyni VW GOLF III olej 75W90 API GL-4
do każdej manualnej skrzyni VW GOLF III olej 75W90 API GL-4
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
Tak to właśnie jest... zamiast pojechać do ASO Volkswagena i kupić olej, który będzie oryginalny, dobry i kosztuje 46 zł za 1 l... To wyda się więcej za gorszy olej i do tego możliwe, że zepsuje się skrzynię biegów
Szukajcie dalej olejów do skrzyni biegów po sklepach! Już nie jeden rozwalił samochód przez to, nawet na tym forum. Powodzenia! 

- tapioeero
- Czytacz
spaceman napisał(a):Czy ten olej jest na pewno odpowiedni 75W90 API GL-4 ?
chłopie, 2 posty wyżej SotoM napisał jaki olej powinien być wlewany, ile razy można pisać jedno i to samo?
Tak to właśnie jest... zamiast pojechać do ASO Volkswagena i kupić olej, który będzie oryginalny, dobry i kosztuje 46 zł za 1 l... To wyda się więcej za gorszy olej i do tego możliwe, że zepsuje się skrzynię biegówSzukajcie dalej olejów do skrzyni biegów po sklepach! Już nie jeden rozwalił samochód przez to, nawet na tym forum. Powodzenia!
aha, czyli ASO jest świątynią i koniec? ja kupuję części w normalnych sklepach i jakoś problemów nie widzę, tylko jak się nie myśli co się kupuje to jest później problem
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
Powrót do Napęd i skrzynia biegów