Moderator: Moderator
po pierwsze olej, sprawdź poziom i w jakim jest stanie ale do jutra tego nie zrobisz raczej
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
raczej nie olej teraz wracalem. i naraz jak chcialem wrzucic 4 mocno sie wyluzowalo i bardzo luzno zaczely wchodzic przy czym jedynka mi nie wchodzi wcale teraz a reszta z bardzo mocnym luzem. wiec co to dalej moze byc?
- kropkaPl
- Berbeć
brak biegów
Witam i proszę o poinformowanie mnie co wypadło z mojego samochodu a raczej z pod jego podwozia. Mianowicie na skrzyżowaniu świetlnym po wbiciu pierwszego biegu dodałem gazu i usłyszałem zgrzyt po czym obroty silnika nagle skoczyły tak jak bym wcisnął pedał gazu na luzie, wybiłem 1-szy bieg i ponownie wbiłem każdy kolejno a auto stało nadal i nawet nie drgnęło z miejsca. Wysiadłem i pozbierałem części z pod samochodu i jego otoczenia.
oto one:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
oto one:
- b4rt3kGTI2.0
- Berbeć
po pierwsze to wrzuć jakoś normalnie foty na imageschack.us czy coś a nie linki do fejsa 

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Mam dokładnie ten sam problem. W poniedziałek lub środe będę wymienial olej w skrzyni napisze czy pomogło.
-

Misiek1394 - Czytacz
mały problem z biegami
mechanik wymienił skrzynię w moim 1.6 i jest mały problem z 1-ką i 2-ką, gdyż aby załączyć 1-kę muszę lekko wcisnąć lewarek (jakby do wstecznego) i wtedy załączy. podobnie jest z 2-ką. Inne biegi wraz z wstecznym wchodzą gładko i bez problemu.
- roomek
- Czytacz
Ja mam tak że luz na lewarku mam minimalny jak w każdym samochodzie. I raz wejdzie super lekko 2 bieg, raz musze powoli wrzucać [długo] wtedy cieżko wchodzi. A jak szybko zmienie to zawsze zgrzyt.
W poniedziałek lub środe będę wymieniał olej w skrzyni bo wypłata będzie to napisze czy pomogło. Moj rocznik golfa to 1992 może ktos kiedyś wymieniał, się okarze.
W poniedziałek lub środe będę wymieniał olej w skrzyni bo wypłata będzie to napisze czy pomogło. Moj rocznik golfa to 1992 może ktos kiedyś wymieniał, się okarze.
-

Misiek1394 - Czytacz
U mnie też 92r. Leciutki luz mam na lewarku właśnie
Mechanior mówił, że to może być synchronizator poniewaz bieg za późno wchodzi. Robocizna to 200zł wyjęcie z włożeniem + koszty części ;D ale samochod mam w Niemczech a robić będę jak brat wróci w nowym roku dopiero
Zdaj relacje! ;D bardzo mi to pomoże
Mechanior mówił, że to może być synchronizator poniewaz bieg za późno wchodzi. Robocizna to 200zł wyjęcie z włożeniem + koszty części ;D ale samochod mam w Niemczech a robić będę jak brat wróci w nowym roku dopiero
Zdaj relacje! ;D bardzo mi to pomoże
- picitph
- Berbeć
w golfie 1,8gt mojej mamy tak sie stalo na 2 biegu powoli jest gitara ale jak wbijasz szybko juz nie powodem tego jest poprostu palowanie auta bo 2 bieg zawsze wlacza sie najszybciej i synchronizator pada, pamietam ze moj brat mial to samo w toledo i tez go palowal,ja natomiast w moim tdi mialem problem z wybierakiem i wstecznym ale sprawe zalatwil wybierak i cale olinkowanie od passata b3 benzyna pasi idealnie a olinkowanie solidniejsze mam tez za soba rozebranie skrzyni na czesci pierwsze spawanie karteru i bolca mechnizmu roznicowego,jak komus sie rozepnie i zrobi wyrwe to moge naprawic.
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
- lisek
- Czytacz
Powrót do Napęd i skrzynia biegów