Podejrzewam , że to wina sprzęgła z resztą poczytaj
http://www.golf3.pl/topics7/brak-jakby- ... t41470.htm
Prawdopodobnie jak sprzęgło się nagrzało efekt się zwiększył , lecz mogę się mylić
Moderator: Moderator
bo ono mi sie troche slizgalo
[ Dodano: 2012-07-23, 13:38 ]
z tego co czytalem to wychodzi na to ze sprerzyny sie urwaly jak myslisz cale sprzeglo trzeba wymienic ?
[ Dodano: 2012-07-23, 13:38 ]
z tego co czytalem to wychodzi na to ze sprerzyny sie urwaly jak myslisz cale sprzeglo trzeba wymienic ?
- sebastian2281
- Berbeć
Tak na oko to nie można określić zdemontujesz zobaczysz , zresztą nawet jak docisk masz dobry to nie czarujmy się kwestia finansów .
Sprężyny wcale nie musiały wypaść wystarczy że skończyły się okładziny .
Sprężyny wcale nie musiały wypaść wystarczy że skończyły się okładziny .

-

pietrasiak2 - Members
ciezko wchodzi 2 i 1
mam problem bo kolega mi wymieniał czujnik od biegu wstecznego i wylało mu sie troche oleju przygladałem sie i chciał go wlac to szukał wlewy bylem troche zaniepokojony i odkrecił srobe na torx 50 z przodu skrzyni długa sroba a teraz bardzo ciezko wchodzi bieg 2 a wychodzi jeszcze ciezej co mam zrobic bo mam juz go dosyc.. czy zepsoł mi skrzynie?? przed tym biegi wchodziły bardzo lekko
[ Dodano: 2012-07-23, 18:17 ]
dodam ze mam silnik 1.4 abd
[ Dodano: 2012-07-23, 18:17 ]
dodam ze mam silnik 1.4 abd
- Andreew
- Czytacz
he he głupota ludzk nie zna granic
jak kolega wyzej napisal
amatorow co lizneli troche na praktykach nie puszczaj do vw 
jak kolega wyzej napisal
amatorow co lizneli troche na praktykach nie puszczaj do vw 
-

pandamian21 - Badacz tematu
wyszło na to ze skrzynie mam do wymiany bo rozbierac sie nie opłaca, gosciu juz dostał po łebie, nigdy nie zaufam juz młodym co dopiero zaczeli cos miec wspolnego z mechanika po roku czasu moga odkrecic koła albo potrzymac sroby. dzieki wam
[ Dodano: 2012-07-26, 15:48 ]
skrzynie mam wymieniona na 5 biegowa miałem 4 i mam znowu problem bo jak wbijam na 5 z wysokich obrotow to słychas chrupniecie podczas zmiany biegu o tryby jak jade powoli to nic nie słychac gdzie tkwi problem??
[ Dodano: 2012-07-26, 15:48 ]
skrzynie mam wymieniona na 5 biegowa miałem 4 i mam znowu problem bo jak wbijam na 5 z wysokich obrotow to słychas chrupniecie podczas zmiany biegu o tryby jak jade powoli to nic nie słychac gdzie tkwi problem??
- Andreew
- Czytacz
Biegi zgłupiały :)
Witam.
Mam problem ze srzynią w swojej trojce 2.0 V8. Dziś mechanik przelozył mi skrzynie - już trzecią - i okazalosię ze biegi całkiem zgłupiały. Nie ma wstecznego, w miejscu wstecznego jest jedynka; w miejscu jedynki jest trójka; w miejscu trójki jest piątka; tam gdzie powinna być dwójka jest czwówka. Moje pytanie brzmi - czy przyczyną może być złe zamontowanie wybieraka? Mechanik twierdzi, że skrzynia jest walnięta - ale dziwne ze wszystkie biegi sie przesunęły o jedno miejsce. Proszę o porady.
Mam problem ze srzynią w swojej trojce 2.0 V8. Dziś mechanik przelozył mi skrzynie - już trzecią - i okazalosię ze biegi całkiem zgłupiały. Nie ma wstecznego, w miejscu wstecznego jest jedynka; w miejscu jedynki jest trójka; w miejscu trójki jest piątka; tam gdzie powinna być dwójka jest czwówka. Moje pytanie brzmi - czy przyczyną może być złe zamontowanie wybieraka? Mechanik twierdzi, że skrzynia jest walnięta - ale dziwne ze wszystkie biegi sie przesunęły o jedno miejsce. Proszę o porady.
- jupi87
- Berbeć
zle zamontowany wybierak. Skoro Twoj mechanik jest tak madry niech wytlumaczy co moglo sie stac w skrzyni, ze wszystkie biegi sie przesunely...noł sens...
Pamietam jak wymienialismy ze starszym skrzynie w mk4 i ciegna wybieraka wyskoczyly z takiej smiesznej kulki przed skrzynia. Bylo dokladnie jak mowisz, wszystkie biegi zmienily swoje polozenie.
Pamietam jak wymienialismy ze starszym skrzynie w mk4 i ciegna wybieraka wyskoczyly z takiej smiesznej kulki przed skrzynia. Bylo dokladnie jak mowisz, wszystkie biegi zmienily swoje polozenie.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Czyli jest tak jak myślałem. Zresztą podpowiadałem to mechanikowi ale nie sądziłem ze mogę być mądrzejszy od Niego w tych sprawach. Teraz mnie tylko upewniliście, bede musial w poniedzialek podjechac...szkoda tylko ze w weekend znów bryka stoi. Pozdr
- jupi87
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów