Tylko ta zawleczka mi wsykoczyła,wiec jest juz ok:)
Odnosnie skrzyni...czy tez macie tak, ze głownie na 2 i 3 biegu domax 1,500 obrotów skrzynia wam jakby wyje..czy to jest łozysko w skrzyni i czy da sie z tym jeździc, bo już raz skrzynie wymieniałem
Moderator: Moderator
kłopoty przy wrzucaniu wstecznego i nie tylko...
Witam.
mam taki problem, że podczas wrzucania wstecznego strasznie "chrobocze" i trzeba kilka prób żeby wszedł, ale czasami zaskoczy elegancko... a druga sprawa to 5 bieg... gdy jadę na tej 5 i zaczynam hamować to jakby wyskakiwała i strasznie tam coś "chrobocze" jestem zielony w tym i nie wiem czy mam sie rozglądać za nową skrzynią czy to może da się jeszcze coś z tym zrobić...
prosze o pomoc i z góry dziękuję
mam taki problem, że podczas wrzucania wstecznego strasznie "chrobocze" i trzeba kilka prób żeby wszedł, ale czasami zaskoczy elegancko... a druga sprawa to 5 bieg... gdy jadę na tej 5 i zaczynam hamować to jakby wyskakiwała i strasznie tam coś "chrobocze" jestem zielony w tym i nie wiem czy mam sie rozglądać za nową skrzynią czy to może da się jeszcze coś z tym zrobić...
prosze o pomoc i z góry dziękuję

- azazel87
- Berbeć
Ja na przykład w swoim mam do wymiany synchronizator wstecznego do wymiany. Jeśli przed wrzuceniem wrzucę jakiś inny bieg to wejdzie normalnie , ale jeśli od razu wsteczny to zgrzytnie ale wejdzie 

>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
1-3-5
witam. mam problem z biegami 1-3-5. w sumie najwiekszy z 1. odnosze wrazenie ze wchodza za gleboko. tzn gdy chce wlozyc jedynke to czasami wejdzie elegancko, a czasami niby siedzi ale jak puszczam sprzeglo to wyskakuje. sprzeglo jest nowe, tzn tarcza, docisk, linka.. czego to jest wina?? przed wymiana sprzegla bylo to samo..
-

pandamian21 - Badacz tematu
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a sprawdzałeś olej w skrzyni? Jeżeli mało to dolej lub wymień na nowy może stary już stracił swoją lepkość. Ale jak przytarłeś łożysko to może się nie obejść od remontu skrzyni. Niestety jest to kosztowne. Ja zawsze wożę skrzynie do Warszawy na raszyn. To koszt naprawy takiego czegoś to 900 zł. I w skład tego wchodzi wymiana wszystkich łożysk zużytych przekładni. Po takim remoncie jak by nie patrzył 2l oleju musi wejść:)
- asadolewski
- Berbeć
ok zaraz sie wezme za sprawdzanie.
[ Dodano: 2012-07-11, 20:16 ]
no i sprawdzalem.. nic niepokojacego w tych czesciach nie zauwazylem, brak luzow itp..
[ Dodano: 2012-07-17, 11:23 ]
nikt nie pomoze??
[ Dodano: 2012-07-11, 20:16 ]
no i sprawdzalem.. nic niepokojacego w tych czesciach nie zauwazylem, brak luzow itp..
[ Dodano: 2012-07-17, 11:23 ]
nikt nie pomoze??
-

pandamian21 - Badacz tematu
Witam mam taki problem z moim golfem nie moge wrzucic zadnego biegu 1 wcale nie moge wlozyc na odpalonym silniku 2 zgrzyta sprawdzalem linke z tego co na forum pisze jest dobra jest z samoregulatorem co to moze byc ? 

- sebastian2281
- Berbeć
Witam mam taki problem z moim golfem nie moge wrzucic zadnego biegu 1 wcale nie moge wlozyc na odpalonym silniku 2 zgrzyta sprawdzalem linke z tego co na forum pisze jest dobra jest z samoregulatorem co to moze byc ?
Na jakiej wysokości zaczyna pracować sprzęgło?
Paweu_mk3 ,sebastian2281 Następna sprawa sprawdzaliście poziom oleju w skrzyni ?
golf 1.4 napisał(a):Witam wszystkich. Mam golfa III 93r. 1.4 ABD i od pewnego czasu nie mogę wrzucić 4go biegu;/ muszę kilka razy próbować i po którejś próbie wejdzie
Tobie prawdopodobnie poszło to
http://img833.imageshack.us/img833/8596/71813195.th.jpg
Link do regulacji
http://www.golf3.pl/topics28/kasowanie- ... t39057.htm

-

pietrasiak2 - Members
nie sprawdzalem poziomu oleju ale to wlasnie zrobilo mi sie tak nagle jechalem stanolem na skrzyzowaniu ruszylem i to mi sie zrobilo
- sebastian2281
- Berbeć
sebastian2281 napisał(a):Witam mam taki problem z moim golfem nie moge wrzucic zadnego biegu 1 wcale nie moge wlozyc na odpalonym silniku 2 zgrzyta sprawdzalem linke z tego co na forum pisze jest dobra jest z samoregulatorem co to moze byc ?
Sprawdzałeś pracują wybieraki przy skrzyni? Druga sprawa sprawdź sprzęgło tzn czy działa wrzuć jakiś bieg i na wciśniętym sprzęgle odpal na jakiej wysokości ono "bierze"? 1 i 2 nie wchodzą nie napisałeś o R , 3,4,5
-

pietrasiak2 - Members
tzn tak jak by sprzegla nie bylo na zgaszonym odpalam na sprzegle i jedzie jak rusze to potem wchodza tylko jak go odpale i chce wrzucic bieg to to nie omge zadnego biegu wlaczyc 2 i R zgrzytaja
- sebastian2281
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów