Moderator: Moderator
-

saladrus - Members
Tak to wygląda:
I teraz tak podróby trzeba zeszlifować bo nie pasują na oczko we wkładce (trzeba delikatnie zeszlifować ten haczyk) oraz podróby lubią pękać dość szybko ale nie zawsze
A dlatego trzeba zeszlifować bo czytałem że były dwa rodzaje a mniejszych już nie robią można też poszukać oryginału albo podróbkę i ładnie zeszlifować i jest
Poszukasz na 4um to też coś na ten temat pisali
EDIT:
a tak to jest sprzężone z klamką

I teraz tak podróby trzeba zeszlifować bo nie pasują na oczko we wkładce (trzeba delikatnie zeszlifować ten haczyk) oraz podróby lubią pękać dość szybko ale nie zawsze
A dlatego trzeba zeszlifować bo czytałem że były dwa rodzaje a mniejszych już nie robią można też poszukać oryginału albo podróbkę i ładnie zeszlifować i jest
Poszukasz na 4um to też coś na ten temat pisali
EDIT:
a tak to jest sprzężone z klamką

Ostatnio edytowano 29 paź 2009, o 22:45 przez marcinkoz2910, łącznie edytowano 1 raz
-

marcinkoz2910 - Members
dzięki pkt dla Ciebie
[ Dodano: 2009-10-30, 15:41 ]
No i wymienione...
wiosełko 5PLN
szlifowanie 15 PLN
jeszcze trzeba było je kupić ...a to 90 km w 2 strony
rozkręcić tapicerkę godzina ... złożenie 15 min i 2 żywce !
[ Dodano: 2009-10-30, 15:41 ]
No i wymienione...
wiosełko 5PLN
szlifowanie 15 PLN
jeszcze trzeba było je kupić ...a to 90 km w 2 strony
rozkręcić tapicerkę godzina ... złożenie 15 min i 2 żywce !
-

saladrus - Members
też dzisiaj juz o tym myślałem ... nawet dzwoniłem do chłopaków od alarmów i koszt "dorobienia" pilota (2 szt) to 250 - 350 zł
te droższe są już aluminiowe ...
-

saladrus - Members
saladrus napisał(a):też dzisiaj juz o tym myślałem ... nawet dzwoniłem do chłopaków od alarmów i koszt "dorobienia" pilota (2 szt) to 250 - 350 zł
kolego nie żartuj ja centralkę (samo sterowanie bo centralny na kluczyk mam fabryczny) kupiłem za 90 zł z dwoma pilotami i przekaźnikami w komplecie a znajomy elektryk mi założył za flaszkę więc za co te 250 zł
mam od dwóch lat coś takiego i nie narzekam http://www.sklep.amt-alarmy.pl/index.ph ... 0&rg=0&sg=
-

pawelek03576 - Gaduła
tak mi powiedzieli w alarmach ...
A ty miałeś sam central
bez alarmu
ja mam fabryczny central z alarmem ... może stąd ta cena .
A ty miałeś sam central
bez alarmu
ja mam fabryczny central z alarmem ... może stąd ta cena .
-

saladrus - Members
A ja mam centralny z alarmem i niemoge otworzyć drzwi od kierowcy i też niewiem co robić. Ale tylko po minusowej temp pomożecie
- andrzej.78
- Berbeć
wkład zamka
Witam.
Powie mi ktoś z was jak rozebrać wkładkę zamka tak żeby ściągnąć tą stalową blaszkę całkiem co niby przymyka dostęp klucza chodzi mi o ten okrąg stalowy na końcu co ma w sobie dziurkę w którą wkładasz klucz.
heheh
namotałem
chodzi mi o to że zostawiłem pod robotą auto, a że pracuje w szkole to któryś z łepków napchał mi zapałek w zamek...
powiedzcie jak to rozebrać żeby troche choć zobaczyć bebechy zamka.
Pozdrawiam
*****,właśnie połamałem zamek,
Powie mi ktoś z was jak rozebrać wkładkę zamka tak żeby ściągnąć tą stalową blaszkę całkiem co niby przymyka dostęp klucza chodzi mi o ten okrąg stalowy na końcu co ma w sobie dziurkę w którą wkładasz klucz.
heheh
namotałem
chodzi mi o to że zostawiłem pod robotą auto, a że pracuje w szkole to któryś z łepków napchał mi zapałek w zamek...
powiedzcie jak to rozebrać żeby troche choć zobaczyć bebechy zamka.
Pozdrawiam
*****,właśnie połamałem zamek,
Ostatnio edytowano 26 lis 2009, o 19:26 przez Byne, łącznie edytowano 1 raz
- Byne
- Berbeć
jeśli napchali głęboko zapałek to musisz wkładkę wymontować. Czyli wyjąć klamkę to tylko jedna śróba na krawędzi drzwi - porady zanajdziesz. Potem bębenek ma takie zabezpieczenie od wewnątrz klamki zobaczysz to łatwe, zdejmiejsz je i bębenek wyjdzie na zewnątrz. W tym momencie musiszuważać żeby się zapadki w plener nie rozleciały, więc od razu wyjmując wkładkę (bębenek) obejmij ją ręką. Jak masz bębenek już na stole to wyjmuj po kolei maleńkie zapadki pamiętając kolejność jak sa włożone i stronę bębenka z której dana zapadka jest włożona, każda ma jeszcze maleńką sprężynkę. Najlepiej wymocz bębenek najpierw w nafcie czy terpentynie bo to awsze jest zasyfione. Po rozbiorce wyczyść nasmaruj np wazeliną i będzie działać. A ten metalwy kapsel na końcu podważasz czymś i odskoczy - znowóż uwaga na maleńką sprężynkę
- pablomed
- Members
-

Groch367 - Badacz tematu