Moderator: Moderator
Drzwi sie nieotwierają od zewnątrz:(
Witam
Od pewnego czasu drzwi od strony pasażera czasami sie niechcialy otworzyc od zewnatrz... ale od wewnatrz bez problemu... jezdzilem tak troche casu i teraz praktycznie wogole klamka zewnetrzna nie chce ich otwierac... Spotkal sie ktos z podobnym problemem?
Wie moze ktos co z tym zrobic?
Pozdrawiam
Od pewnego czasu drzwi od strony pasażera czasami sie niechcialy otworzyc od zewnatrz... ale od wewnatrz bez problemu... jezdzilem tak troche casu i teraz praktycznie wogole klamka zewnetrzna nie chce ich otwierac... Spotkal sie ktos z podobnym problemem?
Wie moze ktos co z tym zrobic?
Pozdrawiam
- RangerDN
- Czytacz
Tu chyba chodzi o tą blaszke co wchodzi do klamki... Jutro rano sie za to biore... Tylko chcialbym to zrobic tak aby tapicerki z drzwi niesciagac... ale zobacze dopiero czy tak sie da...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- RangerDN
- Czytacz
Zamek pod airbag do schowka
Może ktoś z Was bedzie wiedział jak pomóc.
Otóż moja cierpliwość dobiegła końca. Mam urwaną klamke do schowka , niebyło by problemu gdyby ona mi poprostu gdzieś nie zgineła.
I teraz mam pytanie czy jest taka możliwość ze jak dokupie klamke można dorobić wkład żeby pozostać przy swoim kluczyku? Ile takie coś kosztuje?
Gdyby jakimś cudem znalazła sie stara klamka to wystarczylo by tylko przełożyć wkład i po bólu a tak to chyba bedzie bardziej skomplikowane.
Czxy ktoś sie już z podobną sytuacją spotkał?
Otóż moja cierpliwość dobiegła końca. Mam urwaną klamke do schowka , niebyło by problemu gdyby ona mi poprostu gdzieś nie zgineła.
I teraz mam pytanie czy jest taka możliwość ze jak dokupie klamke można dorobić wkład żeby pozostać przy swoim kluczyku? Ile takie coś kosztuje?
Gdyby jakimś cudem znalazła sie stara klamka to wystarczylo by tylko przełożyć wkład i po bólu a tak to chyba bedzie bardziej skomplikowane.
Czxy ktoś sie już z podobną sytuacją spotkał?
-

kolibera - Czytacz
klamki czyli powtórka z rozrywki ;p
witam wszystkich, mam pytanie dotyczące klamek wewnętrznych. Zakupiłem ostatnio trochę błyskotek do wnętrza, żeby je nieco ożywić..... rygielki, kratki nawiewu, klamki wnętrza, pokrętła od nawiewu, chrom. gałkę zmiany biegów no i chromowaną ramkę do gałki. Ze wszystkim dało radę tylko nadal nie poradziłem sobie z klamkami. Znalazłem kilka postów, ale w 2 pisze, że muszę zdemontować cały boczek w innych pisze, że jest to banał na kilka sekund, nie dla mnie jak widać. A więc odkręciłem pokrętła do lusterek, zdjąłem plastiki otaczające klamkę..... no i teraz zaczyna się problem.... na instrukcji pisze, że wystarczy wypchnąć klamkę w kierunku jazdy odczepić ten haczyk zaczepiony od tyłu założyć nową klamkę i po robocie....wszystko fajnie ale ja klamki nie mogę wyjąć, próbowałem, oczywiście w granicach rozsądku w każdą stronę itp, ale jakoś klamka mnie pokonała. Mój golf to 1.4b rocznik 95 wersja 3 d. Jeśli ktoś zna problem to proszę o pomoc. A i jeszcze jedno, mam pytanie dotyczące chromowanej ramki do gałki zmiany biegów, jeśli ktoś ma ów ramkę poprawnie zamontowaną to proszę o fotę jak to wygląda, bo ja próbowałem na sucho (czyli bez przykręcania) kilka wersji i też nie wiem jak to do końca zrobić. Dzięki za wytrwałość i doczytanie do końca....ufff
koniec, a dla czepialskich sorry za brak przecinków, ale liczy się treść 
koniec, a dla czepialskich sorry za brak przecinków, ale liczy się treść 
- Mati89
- Berbeć