Moderator: Moderator
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wycinasz stary
trzeba sprawdzic w jakim stanie jest podloga i wszystko co jest przy progu i wtedy montuje sie nowy prog
+ oczywiscie konserwacja nowego progu
Nie wiem jak sobie wyobrazasz zalozenie nowego progu na stary
on tam sie nie zmieści. Musiałby być wiekszy
trzeba sprawdzic w jakim stanie jest podloga i wszystko co jest przy progu i wtedy montuje sie nowy prog
+ oczywiscie konserwacja nowego progu
Nie wiem jak sobie wyobrazasz zalozenie nowego progu na stary
on tam sie nie zmieści. Musiałby być wiekszy-

K@mil - POMOCNIK

wycinasz stary w jego miejsce wspawujesz nowy , tak jak K@mil pisze sprawdz podloge zebys mial do czego wspawac ewentualnie trzeba podloge podrobic , mnie czeka identyczny zabieg w przyszlym tygodniu mam urlop i bede wspawywac tyle ze z 2 stron 

-

bioly21 - Gaduła
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie można nałożyć nowego na stary co ci to da ? zamaskujesz jedno badziewie i zacznie iść ci na podłogę i pewnego ranka jak będziesz jechał do pracy to sobie dotkniesz stopami ziemi
wytnij na tyle ile trzeba
i dobrze wstaw zakonserwuj
najlepiej od razu zrób całą konserwacje nadkoli podwozia
baranek na sprężarkę a potem BIT GUM pędzlem( nie rozrabiaj i nie rób przez sprężarkę) lepiej zrób to ręcznie lepsza konserwacja gęstszym roztworem niż rzadszym. I kup w spray środek konserwujący i zalej próg przed montażem .
Powodzenia w pracy
MY MK3 RED
wytnij na tyle ile trzeba
i dobrze wstaw zakonserwuj
najlepiej od razu zrób całą konserwacje nadkoli podwozia
baranek na sprężarkę a potem BIT GUM pędzlem( nie rozrabiaj i nie rób przez sprężarkę) lepiej zrób to ręcznie lepsza konserwacja gęstszym roztworem niż rzadszym. I kup w spray środek konserwujący i zalej próg przed montażem .
Powodzenia w pracy
MY MK3 RED
VW Moją Pasją:)
-

dave - Czytacz
Progi ok 80zl szt
Wymiana zalezy od majstra oraz od tego czy robimy to dobrze czy tak aby było
Przy wymianie progów + ewentualnie naprawie podłogi, bo raczej bedzie ona do zrobienia, robocizna moze wynieść ok 300zł strony
Wymiana zalezy od majstra oraz od tego czy robimy to dobrze czy tak aby było
Przy wymianie progów + ewentualnie naprawie podłogi, bo raczej bedzie ona do zrobienia, robocizna moze wynieść ok 300zł strony

-

K@mil - POMOCNIK

akurat wczoraj zakonczylem wymiane progow a raczej tego co z nich zostalo i reperacje podlogi , progi kupilem po 45zl/sztuka oraz blacha grubosci 1mm ktora mialem w garazu , polecam wymiane calosci od poczatku do konca bo niema szans aby dokupic progi z identycznymi wygieciami jak oryginal , bylem chyba w 10sklepach z wymiarami starych progow i nigdzie nie bylo identycznych ,
ja robilem to sam zaczalem we wtorek skonczylem wczoraj czyli 4 dni mi zajela wymiana kompletnych progow + 5 dziur w podlodze ale nie mial mi nawet kto podtrzymac ,podac itp. najlepiej jakbys mial do tego kanal
pozniej musisz to jakos wyprofilowac wiec czyscisz rozpuszczalnikiem i profilujesz szpachlowka , pozniej malujesz podkladem ja uzylem akrylowego bo jest najlepszy i w poniedzialek mam plan pomalowac cale progi na czarno. Co do podlogi jak zalatasz dziury to lekko zeszlifuj spawy i polecam pomalowac to wszystko od spodu sylikonem dekarskim, jak zrobisz to dobrze to niema mozliwosci odroznic czy to oryginalnie zrobione czy poprawiane
sama wymiana nie jest znowu taka trudna , najgorsza jest przygotowka , dociecie dopasowanie pozniej wyprtofilowanie , dodatkowo wyciagnalem cale wnetrze z golfika fotele wykladziny plastiki i wszystko co sie dalo bo dodatkowo zrobilem generalne czyszczenie
to tak w skrocie
mam jakies fotki bo porobilem
blacharz po ogledzinach powiedzial mi 1000zl za wymiane progow i reperacje podlogi do tego zrobil by to byle jak dlatego wzialem sie za to sam
ja robilem to sam zaczalem we wtorek skonczylem wczoraj czyli 4 dni mi zajela wymiana kompletnych progow + 5 dziur w podlodze ale nie mial mi nawet kto podtrzymac ,podac itp. najlepiej jakbys mial do tego kanal
pozniej musisz to jakos wyprofilowac wiec czyscisz rozpuszczalnikiem i profilujesz szpachlowka , pozniej malujesz podkladem ja uzylem akrylowego bo jest najlepszy i w poniedzialek mam plan pomalowac cale progi na czarno. Co do podlogi jak zalatasz dziury to lekko zeszlifuj spawy i polecam pomalowac to wszystko od spodu sylikonem dekarskim, jak zrobisz to dobrze to niema mozliwosci odroznic czy to oryginalnie zrobione czy poprawiane
sama wymiana nie jest znowu taka trudna , najgorsza jest przygotowka , dociecie dopasowanie pozniej wyprtofilowanie , dodatkowo wyciagnalem cale wnetrze z golfika fotele wykladziny plastiki i wszystko co sie dalo bo dodatkowo zrobilem generalne czyszczenie
to tak w skrocie
mam jakies fotki bo porobilem
blacharz po ogledzinach powiedzial mi 1000zl za wymiane progow i reperacje podlogi do tego zrobil by to byle jak dlatego wzialem sie za to sam

-

bioly21 - Gaduła